Folks Medievaner 2019

26. september

Folks Medievaner 2019

Vi tar pulsen på medietrender og -tendenser.

Du får innsikt i de siste medietallene og hva som skjer med både adferd og konsum akkurat nå, og du får presentert nye medie- og reklamecase med god effekt. Hvor går veien videre med våre medietrender?

Folks Medievaner er en viktig arena for alle som jobber med medier, markedsføring og kommunikasjon. Medievaner er en dag for inspirasjon og gir et nyttig grunnlag for å utforme gode markedsplaner.

 

FM tjuenitten forsiden

REGISTRER DIN PÅMELDING

Tid og sted: Stratos, Youngstorget 2 – 26. september – kl. 08:30 – 15:45
Pris: medlemmer kr. 2.550 eks mva – ikke medlemmer kr. 3.550 eks mva
Bedriftstilbud: 4 deltakere til prisen for 3

 

PROGRAM

08:30 Registrering og kaffe

09:00 Innledning ved dagens konferansier Rasmus Wold
Rasmus WoldRasmus Wold er standup-komiker, skuespiller og programleder. Rasmus er programleder på TV og podcast, bl.a gjennom den nystarta podcasten «Smash». Han er stjerneskuddet som får et stadig større publikum gjennom fantastisk og intelligent standup og imponerende innsats i gullrekka på NRK og som lagleder i Ramm ferdig gå.

 

 

 

09:10 De store medietrendene – med fokus på de norske mediehusenes digitale posisjon Knut-Arne Futsæter – Research director i Kantar Media
Knut-Arne FutsæterKnut-Arne gir deg oversikt om nordmenns mediebruk. Analysene vil bygge på de offisielle medieundersøkelsene og undersøkelser som 24, Kanalvalg, Mediebarn, Interbuss og Social Media Tracker.

Knut-Arne Futsæter er research director i Kantar for media og faglig ansvarlig for de offisielle mediemålingene. Han har vært sentral med å utvikle mediemålingene i Kantar, og analyserer både norske og internasjonale medietrender. Knut-Arne av de som fremdeles setter pris på Twitter: @Futsaeter.

 

 

09:45 Podkast i NRK Vilde Hjort Batzer – Podkastsjef i NRK
vilde batzerPodkast er et av de mest omtalte og fremtredende mediefenomenene de siste årene. NRK er på ballen, og har en offensiv satsning på podkast. I dette foredraget forteller Vilde Hjort Batzer om NRKs podkastsatsning, hvordan de arbeider og hvorfor dette er et viktig område for NRK.

Vilde Hjort Batzer er podkastsjef i NRK. Hun har tidligere vært redaksjonssjef for humor og underholdning i NRK P3.

 

 

10:15 – 10:35 Kaffepause og benstrekk

 

10:35 Hva er greia med Amazon? Knut Risheim, – leder av Data & Tecnology i GroupM Norge
Knut RisheimDe siste årene har det knapt gått en måned uten at noen spår at «Nå kommer Amazon!». Men hva er det vi egentlig venter på? Hvilken påvirkning tror vi det vil ha på markedet? Hva taler imot at Amazon kommer til Norge? Og; er de kanskje allerede her?

Knut Risheim leder en av de mest innovative avdelingene i GroupM Norge, Data & Technology – som er en del av verdens største nettverk av mediebyråer. Han har lang fartstid innenfor eCommerce, både på annonsør- og byrå-siden, og er en ekspert på den digitale kundereisen. Som en teknologi-fantast er han storforbruker av internasjonale nettbutikker, samtidig som han passer på å støtte de lokale – når de har riktig utvalg.

 

11:05 Hvor relevant er personalisering? Stian Killingberg, Senior Digital Strateg i MediaCom og Max A. Nielsen, kreatør i MBA, MediaComs kreative byrå
For alle merkevarer er det viktig å være relevant for potensielle kunder, men hvor personlig er det egentlig relevant å være? Vi tar en nærmere kikk på hvilken rolle personalisering bør spille for ikke å utspille sin rolle.

Stian KillingbergMax NielsenStian Killingberg er Senior Digital Strateg i MediaCom. Han arbeider tett med kunder for å forbedre deres digitale tilpasning, både på et strategisk og daglig nivå. Han har jobbet med noen av Norges største annonsører, og har erfaring med medier på tvers av social, native, programmatisk og direkte kjøp.

Max A. Nielsen er kreatør i MBA, MediaCom sitt kreative byrå. Han har utviklet reklamekonsepter og kommunikasjon for kunder som Coca-Cola, Norvegia, Diplom-Is, Subway, MatPrat, Nyt Norge, Kebony, Apollo m.m. Samtidig jobber han tett med MediaComs mediaspesialister og markedsføringsteknologer for å utnytte det kreative potensialet i ulike digitale løsninger.

 

11:30 Med Humor påvirkes holdninger Kari-Lill Ljøstad, Markeds- og kommunikasjonssjef for Grønt Punkt Norge

Kari-Lill LjøstadHoward Gossage (reklamemannen som inspirerte til Mad Men-serien) sa allerede på 50 tallet at “Nobody read ads. People read what interest them. Sometimes it´s an ad”. Når vi bruker kjente komikere i våre kampanjer møter vi folk med humor, uten pekefinger, målrettet med deres egne grunner til ikke å kildesortere. Og det virker!

Kari-Lill Ljøstad har vært markeds- og kommunikasjonssjef for returordningene i Norge i hele dette årtusen. Hennes erfaring med å endre folks kildesorteringsvaner er opparbeidet gjennom mange år med prøving og feiling. Kanskje på tide å endre navn til Miljøstad?

 

12:00 – 13:00 Lunsj

 

13:10 Norsk barne-tv på YouTube – Stian Barsnes-Simonsen, Nordic Screens

stian barsnesI mars lanserte Nordic Screens barne- og familiekanalen Nordic Family, som utelukkende skal ha norsk innhold. Ambisjonen er å skape et større mangfold i tilbudet for barn og familier i Norge, ved å lage pedagogisk riktig underholdning på YouTube. Stian Barsnes-Simonsen er en av de som leder satsingen. Han forteller hvordan de jobber med innhold og samarbeidspartnere for å oppfylle den ambisjonen.

 

 

13:50 Tidsoptimalisert, privilegert og skamfull – Adina Broady Aasebø – Partner og direktør for innsikt og innovasjon i Cloud Media

Adina AasebøDen økte kjøpekraften til kvinner har fanget interessen til merkevare- og kommunikasjonsbransjen, men å nå frem til dem er ikke lett. Dette foredraget handler om hvordan en av de mektigste kvinnelige forbrukergruppene, Passionistas, snakker, føler og velger.

Adina Broady Aasebø er partner og direktør for innsikt og innovasjon i Cloud Media. Bakgrunn som forbrukerinnsikt og kommunikasjonsspesialist, med mange års erfaring fra medie- og byrå sektoren. Ansvarlig for strategi og posisjonering av store merkevarer i det skandinaviske markedet de siste 15 årene.

 

 

14:20 – 14:45 Kaffepause og benstrekk

 

14:45 Digital transformasjon i en snart heldigital medieverden, hvordan går Egmont Publishing frem? Hanna Aanesen Unelsrød, leder for Innovasjon og Forretningsutvikling i Egmont Publishing

Hanna Aansesen UnelsrødFolks endrede medievaner har de siste årene ført til store endringer i Egmont Publishing, og vi står midt oppe i en transformasjon. Foredraget handler om hvordan trender og endrede medievaner legger føringen for vår digitale transformasjonsreise.

Hanna Aanesen Unelsrød er leder for Innovasjon og Forretningsutvikling i Egmont Publishing. Hun har tidligere erfaring som rådgiver for Europasjefen i Circle K og som ledelseskonsulent i EY.

 

 

 

15:15 Dyrisk vekst! Erik Ringen Skjærstad, Adm. Dir i Musti Norge

Erik SkjaerstadHør hvordan Musti gikk fra å være en fullstendig ukjent merkevare i dyrebutikk-segmentet til 3 år senere å konkurrere om markedslederskapet i faghandelen. Musti leverer veksttall som imponerer og som har vekket interesse og nysgjerrighet blant ledende retailere i Norden. Oppskriften er ganske enkel sier Administrerende Direktør Erik Ringen Skjærstad, i dette foredraget får du høre om noen av ingrediensene.

Erik Skjærstad ble rekruttert av Private Equity til å etablere Musti i Norge. Før dette har han gått gradene hos ledende retailere i Norge, hele tiden med et bevisst fokus på kundemøtet, kultur og forståelsen av at menneskene i selskapet er konseptets aller viktigste konkurransefordel.

15:40 Oppsummering og avslutning v/Rasmus Wold