Folks Medievaner 2016

15. september

Folks Medievaner 2016

Det handler om å vinne øyeblikket.

Vi ser en medieverden i stadig endring. Innhold konsumeres både fra de tradisjonelle medieaktører og fra enkeltpersoner med eget medieselskap. For forbrukeren spiller det ikke lenger noen rolle hvem eller hvor informasjonen kommer fra. Det handler om å vinne øyeblikket.

På Folks Medievaner får du en grundig oppsummering av mediemarkedet, hvilke endringer som har skjedd og hvordan utviklingen blir framover.

Folks Medievaner er uunnværlig for alle som jobber med medier, markedsføring samt kommunikasjon, og er et viktig grunnlag for å utforme gode markedsplaner.

Tid og sted: KS Agenda Møtesenter, Haakon VIIgt 9. 15. september – kl. 08:30 – 15:30
Pris: medlemmer kr. 2.550 eks mva – ikke medlemmer kr. 3.350 eks mva
Bedriftstilbud: 4 deltakere til prisen for 3

 

PROGRAM:

08:30 Registrering og kaffe

09:00 Innledning ved dagens konferansierLars Berrum – NRK og komiker
Lars BerrumLars Berrum er en norsk komiker, programleder og karateutøver. Han vokste opp på Bærums Verk, og er utdannet sykepleier fra Høgskolen i Oslo. Berrum opptrer som stand-up-komiker, på humorshow og spiller improvisasjonsteater. Han er mest kjent fra Norske Fordommer på NRK.

 

 

09:10 De store medietrendene med fokus på streaming Alexander F. Eidsæther – Seniorkonsulent, Media TNS Gallup & KANTAR Media
Alexander EidsaeterAlexander vil gi en oppdatering av de viktigste medietrendene, med fokus på streaming. Analysene vil bygge på de offisielle medieundersøkelsene og andre undersøkelser som KanalValg, MedieBarn, InterBuss og Social Media Tracker.

Alexander F. Eidsæther er seniorkonsulent i medieavdelingen til TNS Gallup og følger medieutviklingen tett. Han har vært prosjektleder for flere medieundersøkelser og har blant annet ansvaret for undersøkelsen Interbuss.

 

09:40 Hvordan vinne de viktige øyeblikkene på nett – Elisabeth Berglie, leder for byårteamet, Google

Elisabeth Berglie“Jeg ønsker å vite”, “jeg ønsker å se”, “jeg ønsker å finne”, “jeg ønsker å kjøpe” – dette er signaler potensielle kunder legger igjen på nett hver dag. Elisabeth vil fortelle oss hvordan du som annonsør kan bruke denne informasjonen til å levere relevant markedsføring til de riktige kundene.

Elisabeth Berglie har ledet byråteamet i Google i 6 år. Hun er utdannet i USA, i tillegg til markedsanalyse ved Bi i Oslo. Hennes erfaring favner flere roller innen mediefaget, fra reklamebyrå, mediebyrå, annonsørsiden og nå media. Elisabeth har jobbet som Mediesjef i Y&R, vært rådgiver i Carat, ledet The Media Edge og vært kundedirektør i MEC. Før hun tok over ansvaret for å bygge opp et byråteam i Google jobbet Elisabeth som Nordisk Markedsdirektør i Posten Norge.

 

10:10 Digitale medietrender – Magnus Brøyn, byråleder i Coxit PR,

Magnus Broyn

Hva er de nye digitale trendene – og hvordan kan du fange øyeblikket og engasjementet?

Magnus Brøyn har nærmere 20 års erfaring innen PR og kommunikasjon. Han er ofte å se i Norges største medier med sin kunnskap om sosiale medier og nye digitale trender. Magnus er opptatt av hvilket innhold man publiserer i hvilken kanal, og at innholdet er relevant for mottakeren. Med bakgrunn fra radio på 90-tallet, vet han hvordan man skaper engasjerende innhold.

 

 

10:40 Kaffepause

 

11:00 Den digitale bensinstasjonen – Anne Cecilie Hauge, Search Planner MediaCom
Anne Cecilie haugeSt1 er en «underdog» i det norske drivstoffmarkedet; et marked som er preget av høy konkurranse og konstante prissvingninger. For å skille seg ut i mengden må aktørene være smarte og nytenkende i kommunikasjonen med forbrukerne. Anne Cecilie forklarer hvordan de løste utfordringen for St1, og flyttet kampen om kundene til et nytt sted i kundereisen, og utfordret den tradisjonelle business modellen til Google i samme slengen.

Anne Cecilie Hauge har vært en del av MediaCom familien siden 2015 og jobber som Search Planner for flere store og mellomstore merkevarer. Hun har erfaring fra vin og brennevins-bransjen, og jobbet tidligere i hotellbransjen i både innland og utland. Anne Cecilie har studert business ved Macquarie University i Australia og markedsføring ved Grenoble Graduate School of Business.

 

11:30 From hate to love: Hvordan få folk til å elske reklame igjen? – Alain Fassotte, Dappd
Alain FassotteEr det på tide å befri reklame fra medias begrensende lenker? Hva må til for at reklame skal få sin egenverdi tilbake? Alain er gründer av AdTech selskapet Dappd og skal fortelle oss hvorfor betalingsmurer og ad blokkere bare er et symptomer for et sviktende digitalt økosystem. Den ekte sykdommen er mangel på relevans og dårlig digital brukeropplevelse.

Alain Fassotte er seriegründer, blogger og foredragsholder. Han har bakgrunn som salgsdirektør i Creuna, TV Vest og Lyse.

 

 

12:00 Lunsj

 

13:00 Stand-up show – Lars Berrum

 

13:15 Skam – Håkon Moslet, redaksjonssjef  i NRK
Håkon MosletSkam, suksesserien til NRK, har satt seerrekord digitalt og har vært årets store snakkis! Serien følger fem jenter på Hartvig Nissen videregående skole i Oslo. Håkon vil gi oss et innblikk i hvordan denne serien er skapt etter omfattende research-arbeid i forkant og hvordan de har jobbet med serien underveis.

Håkon Moslet er redaksjonssjef i NRK og ansvarlig for utviklingen av nye tv- og nett-tv prosjekter i P3 Ung.

 

 

13:45 Prøvekjøring på førsteklasse – Jon Axel Nævestad, Business Director og Eva Hagan, Strategy Manager i Starcom 

Jon Axel NavestadEva HaganI forbindelse med lanseringen av Mercedes-Benz nye C-Klasse valgte bilmerket å tilby en annerledes måte å prøvekjøre bil på. I stedet for å lokke folk til bilbutikken, laget vi en kjøretur på to av Europas mest spektakulære veier – Atlanterhavsveien og Trollstigen, med Oculus Rift virtual reality-briller. Caset vant gull i “Best Use of Technology” i The Festival of Media med kampanjen Premium Destinations for Mercedes-Benz Norge.

Jon Axel Nævestad er Business Director i Starcom og kundeansvarlig for Mercedes-Benz-Norge.

Eva Hagan er Strategy Manager i Starcom, og har tidligere jobbet som rådgiver i TNS.

 

14:15 Kaffepause

 

14:35 Native, den største muligheten siden adwords! -Even Aas-Eng. Adm dir i Venture Factory
Even Aas-EngEr native-annonser mediehusenes redning og annonsørenes nye beste venn? Even mener bestemt det og har startet et lite mediehus som utelukkende skal leve av native-annonsering. I dette foredraget forteller han hvorfor han mener native annonseringen er den største muligheten siden adwords ble lansert tidlig på 2000 tallet og hvordan man på best mulig måte kan utnytte formatet.

Even Aas-Eng er gründer og adm dir i Venture Factory, samt gründer og styreleder i det nye mediehuset Filter Media Norge. Even har jobbet med online markedsføring og e-handel i hele sin karriere for selskaper som ebookers, Norwegian, McCann og Berner Gruppen. På “fritiden” driver han hotell-nettsiden OneLoveHotels hvor 50% av alle inntektene blir donert til UNICEF

 

15:05 Influencers marketing – Henrik Alfheim, Head of Marvelous Norge

Henrik AlfheimHvordan kan man bruke Influencers i markedsføringen for å vinne de rette øyeblikkene?

Henrik Alfheim leder og styrer Marvelous Norge, et digitalt reklamebyrå med fokus på eide og fortjente medier. Henrik har lang erfaring innen digital markedsføring. Idag jobber han mye med bloggere, youtubere og kjendiser, og har gjennomført Influencer prosjekter for bl.a Coca-Cola, Helly Hansen, Interoptik, Clas Ohlson, Statens Vegvesen, United Pictures og mange flere. I tillegg foreleser han fast i sosiale medier på Handelshøyskolen BI.

 

 

15:25 Oppsummering og avslutning -Lars Berrum