Påskepraten

Nå går vi lysere tider i møte og påsken er rett rundt neste sving. Vi i Analysen har tatt en prat med folk i strategi- og analysebransjen før de pakker ryggsekken med Kvikk Lunsj og legger ut på påsketur.

Martin Kløvrud

I redaksjonen for analysen.no og Markedsanalytiker i TINE

Vi spurte pent om fire fine bransjefolk kunne gi oss litt påskekrydder og innsikt i sin påske, med disse spørsmålene:

  1. Beskriv påsken 2023 med tre ord!
  2. Hvilken kjendis ville du helst ha dratt på påskeferie med?
  3. Hvis du skulle ha anbefalt én bok eller én podcast som leserne bør få med seg i påsken – hvilken ville det vært?
  4. Hva inspirerer deg?
  5. Hvem i bransjen har imponert deg mest hittil i 2023?

Ellen Hovind Myhre

Director Trend and Society hos Mindshare Norway

Påskens tre (fire) magiske ord: Hytta, jobbing, venner/familie og Masters (golf på TV).

Kjendisferie med: Prinsesse Diana

Podcast- eller bokanbefaling: Jeg hører ikke så mye på podcast, og jeg leser omtrent kun i ferier. Men det meste av Lars Saabye Christensen og Tore Renberg kan jeg trygt anbefale.

Inspirerende: Flinke folk som er gode på det de driver med, uansett hva det er. Nå for tiden er jeg ganske fasinert av en type som heter, Josh Stinton. Stinton er amerikaner, bosatt i Norge og har utfordret seg selv på mange måter de siste årene. Hans neste utfordring skjer samtidig som Oslo Marathon i september. Stinton skal løpe i et hamsterhjul, under en luftballong, over Oslofjorden. Det er verdt å få med seg!

Årets mest imponerende: Det må nok være Helsedirektoratet. De tør å tenke utenfor boksen og har loset oss gjennom en lang pandemi. Å det på en helt fortreffelig måte!

Ole Martin Aas Andersen

Research Manager hos TV 2

Påskens tre (fire) magiske ord: Oslo, cafe og restaurant, lesing.

Kjendisferie med: Da ville jeg valgt en forfatter. Hadde vært veldig interessant med J. K. Rowling , så kunne jeg også lært litt mer om konsekvensene av kanseleringskultur.

Podcast- eller bokanbefaling: Alltid interessant å vite hvorfor vi feirer påske, pinse etc. Hvorfor ikke lese ett av de fire evangeliene?

Inspirerende: Jeg blir inspirert av folk som møter skikkelig motgang, men likevel klarer å være både takknemmlig og til stede for andre. Har en sånn venn og jeg synes det er veldig beundringsverdig å stå i den motgangen.

Årets mest imponerende: Mine kollegaer imponerer meg hver eneste dag. Jobber med mange forskjellige mennesker og de er alle gode på områder hvor jeg er helt håpløs. Føler meg priviligert som jobber med så mange imponerende folk. Hvis jeg skal trekke frem en person (som jo alltid er litt farlig): Pål Sesseng. Pål er et unikum, han forstår hva jeg faktisk lurer på, og det før jeg selv klarer å formulere det. Imponerende.

Lykke Bjørnøy

Fagsjef for kvalitative metoder & Senioranalytiker hos Opinion

Påskens tre magiske ord: Mine beskrivelser skal i hvert fall ikke inneholde fjell, ski og klister.  

Kjendisferie med: Nina Lykke ville jeg reist på påskeferie med! Gjerne til København – hvor hun sarkastisk kunne delt humoristiske beskrivelser over et par glass vin. Hvis Nina Lykke er opptatt, kan Taylor Swift bli med hvis hun har tid.

Podcast- eller bokanbefaling: Jeg hører masse på podcast. Vil anbefale 198 land med Einar Tørnquist. En podcast som har den perfekte trio av tematikk: Humor, geografi og reiseliv!

Inspirerende: Mennesker! Hvis ikke kunne jeg ikke drevet med kvalitativ metode. Så de som inspirerer meg er ofte ganske vanlige folk jeg treffer i det daglige som tør å tenke nytt, annerledes eller går motstrøms – og som hopper i utfordringer.

Årets mest imponerende: Reidar Dischler i Opinion. Han kan alt jeg ikke kan, og som jeg aldri har mulighet til å tilegne meg av statistisk kunnskap. Dessuten er han er også kjempemorsom og han kjører meg hjem av og til.  

Ole Emil Augland

Markedsanalytiker hos TINE

Påskens tre magiske ord: Familie, venner og forhåpentligvis noen sørlandske «rægår» i solveggen.

Kjendisferie med: Bill Burr – er ganske sikker på at han hadde greid å underholde meg til de grader. 

Podcast- eller bokanbefaling: Jeg klarer ikke å bare velge en, jeg har nemlig to favorittbøker: The Bitcoin Standard og How Brands Grow 2. 

Inspirerende:

1. Helt vanlige folk som står på så godt de kan – selv om det er mye å gjøre og tungt til tider.
2. Mennesker som klarer å tenke egne tanker.
3. Mennesker som klarer å endre hva de tenker om x, y og z – når alt tyder på at det de tenker er feil. 

Årets mest imponerende: Det er veldig mange flinke folk i denne bransjen, men jeg må rett og slett ta et noe partisk valg: Min kollega Alexander Stäubert har imponert meg mye. Han er faglig dyktig på en rekke områder, har svart på alle mine dumme spørsmål og jeg har på kort tid rukket å lære veldig mye av han. I tillegg sprer han godt humor til absolutt ALLE!

Analysen ønsker deg og dine en god påske

Andre artikler du kan være interessert i

Se alle artikler

Bli kjent med den nye Strategigruppa i Strategi- og analyseforeningen

Børre Thorstensen, strategisk rådgiver i Allegro, er leder for den nye Strategigruppa i Strategi- og analyseforeningen. Vi tok en prat med…

Bransjenytt, Bransjestemmer, Jobb-karriere

Nytt om navn våren 2024

Det er stadig folk som flytter på seg i bransjen. Og det er lenge siden vi har vist frem, så her…

Bransjenytt, Jobb-karriere

TINE kickstarter innsikts-året 2024

TINE kickstarter året med sterke nyansettelser i innsiktsavdelingen.

Bransjenytt, Jobb-karriere