Opinion: Pulsmåling på boligmarkedet

Sent i april var store deler av den norske bygg- og eiendomsbransjen samlet til Boligdagene 2019, med en rekke foredragsholdere som satte  fokus på hvordan ”treffe best mulig i dagens marked med bolig-prosjekter”. Opinion var selvsagt til stede, med den dynamiske duoen Ola Gaute Aas Askheim og Tove Botnen. De kunne legge frem vår rykende ferske rapport «Morgendagens Boligkjøper».

Rapporten er basert på en stor studie av nordmenn, men henter også inn elementer fra Consumer Stories, Opinions årlige forbrukertrend-rapport. Dessuten er det  trukket veksler på andre prosjekter vi gjennomfører i løpet av året, som kan si oss noe om forbrukernes syn på boligmarkedet.

Vi får dermed en god og presis pulsmåling av dagens og morgendagens boligkjøpere – hva slags ønsker, krav og forventninger vil utbyggerne møte? Konferansedeltagerne fikk bl.a. høre om et til nå lite påaktet segment, en slags «limbo»gruppe, bestående av over 600.000 nordmenn, som oppfatter husstandssituasjonen sin som svært midlertidig. Denne representerer et veldig spennende og potent marked for tilbydere av bolig. I tillegg presenterte våre to utskremte representanter fire sentrale segmenter i befolkningen som alle har vidt forskjellige krav og ønsker til sin neste bolig, men også noen sammenfallende prioriteringer.

Tilbakemeldingene fra de over 200 deltagerne på konferansen tydet på at budskapet om å forstå forbrukerne falt i god jord – og det ble også åpenbart for oss at dette ikke er en målgruppe som er så vant til å bruke innsikt og analyse i sitt arbeid. Forhåpentligvis bidrar det til nye muligheter, både for Opinon og for andre aktører i analysebransjen.

For mer om Morgendagens Boligkjøper: https://opinion.no/morgendagens-boligkjoper/

Andre artikler du kan være interessert i

Se alle artikler

Bransjeutfordrere på Strategidagen 2024

Torsdag 23. mai var det duket for det årlige seminaret «Strategidagen», med et tett program og rekordmange deltagere. Blant talerne fant…

Bransjenytt, Bransjestemmer

Bli kjent med den nye Strategigruppa i Strategi- og analyseforeningen

Børre Thorstensen, strategisk rådgiver i Allegro, er leder for den nye Strategigruppa i Strategi- og analyseforeningen. Vi tok en prat med…

Bransjenytt, Bransjestemmer, Jobb-karriere

Nytt om navn våren 2024

Det er stadig folk som flytter på seg i bransjen. Og det er lenge siden vi har vist frem, så her…

Bransjenytt, Jobb-karriere