Nytt om navn våren 2021

I en artikkelserie de neste ukene får vi vite at analysebyråene har gjort det bra siste året. Gode resultater og mange gjennomførte arrangementer. Det har vært få permisjoner og flere søker nye medarbeidere. Her er noen av bransjens «nykommere» siste tiden.

 

Norstat Group Logo 4c positiv blogg

 

 

 

 

 

Erlend Berget Norstat

 

Erlend Berget er ansatt som prosjektleder i Norstat. Han har en Mastergrad i industriell økonomi fra Universitetet i Stavanger. På fritiden er Erlend aktiv på ski og glad i fotball.

 

 

YouGov logo liten 

 

Thomas Surdal

Thomas Omland Surdal er ansatt som Research Consultant i YouGov. Han kommer fra stillingen som Market Researcher hos Aalund i Aarhus, hvor han begynte etter å ha tatt sin Master of science i Strategi, Organisasjon og Lederskap ved Universitetet i Aarhus. Thomas er en gladgutt fra Stavanger, og dessverre Liverpool fan, men vi i YouGov er likevel veldig glad for å ha ham med på laget.

 

 

Respons-logo-original-blue-red (002)

 

 

Erik TveitErik Tveit – som kom fra stillingen som Senior Manager i Epinion – ble ansatt i august, og er ny leder for Bergen. Han henvendte seg til Respons da det ble besluttet at Epinion skulle avvikles i Norge – dagen etter at vi hadde skrevet en stillingsannonse for den aktuelle stillingen! For oss var han den perfekte kandidaten, så stillingsannonsen ble aldri publisert.

 

 

Opinion Logo Horizontal

 

 

 

Line enger bjerkeLine Enger Bjerke begynte 1.mars, og kommer fra stillingen som analytiker i Ipsos. Line har en mastergrad med spesialisering fysiologi/nevrobiologi fra UiO og har jobbet i Ipsos siden 2015. Line vil arbeide som analytiker i Opinion, med særlig fokus på kvantitative metoder som conjoint og maxdiff, samt nevroanalyse.

 

 

Peder rosand

Peder Røsand begynte 1.april, og kommer fra stillingen som senior prosjektleder i Norstat. Peder er utdannet BA innen Marketing Management, med spesialisering innenfor prosjektledelse fra Handelshøyskolen BI, og har jobbet i Norstat siden 2006. Peder vil arbeide som senior prosjektleder i Opinion, med særlig fokus på kunder innenfor mobilitetssektoren.

 

 

Ellisiv Bergheim

Ellisiv Bergheim begynte 1 mars. Hun kommer fra stillingen som Head of Qual i Ipsos Norge. Ellisiv er utdannet medieviter med hovedfag fra UiB og har tidligere jobbet i Telenor Media/Findexa og 10 år i Nielsen. I Opinion skal hun være leder for kvalitativ avdeling og vil jobbe med kunder innen både privat og offentlig sektor.

 

 

Bjorn Jacobsen

Bjørn Jacobsen begynte 1. april, og kommer fra stilling som Research Director i Ipsos. Bjørn er utdannet MBA fra Handelshøyskolen BI/University of Florida, og har jobbet i Ipsos siden 2007. Han har over 20 års erfaring fra analysebransjen og har tidligere bl.a. jobbet i Telenor, Hansa Management Group og Observer Norge. Bjørn vil arbeide som Seniorrådgiver i Opinion. Han har solid erfaring med de fleste typer undersøkelser og vil ha særlig fokus på avanserte kvantitative prosjekter og analyser.

 

Ipsos liten

 

Agnethe Karlsen

Agnethe Karlsen er ansatt som Research Executive i Ipsos. De to siste årene har hun jobbet som trainee hos Kantar i divisjon Insight og Media, samtidig som hun studerte til en master i Markedsføringsledelse ved Høyskolen Kristiania. Mye av fritiden bruker hun i marka, både på ski og til fots – dagsturer som helgeturer.

 

 

Jørgen EilertsenJørgen Eilertsen er ansatt som Data Analyst i Ipsos. Han har utdannelse i markedsføring fra Handelshøyskolen BI og har jobbet med DP oppgaver hos Validator og Ipsos ved siden av studiene. Han har også tidligere vært telefonintervjuer hos Ipsos. Til daglig jobber Jørgen med programmering, tabellkjøring og behandling av datasett.

 

Maria Rosness

Maria Rosness er ansatt som Research Executive i Ipsos. Hun er utdannet statsviter, og jobbet både i Ipsos og NHO samtidig som hun fullførte master. Hos Ipsos jobber hun hovedsakelig med politiske prosjekter, og fritiden bruker hun helst på fjellet.

 

 

Ole Kristian Lien Sveen

Ole Kristian Lien Sveen er ansatt som sjefsanalytiker i Ipsos. Ole Kristian har studert økonomi på Handelshøyskolen i Bergen, med spesialisering i kvantitative fag og analyse. I mesteparten av sin yrkeskarriere har han jobbet som analytiker. Han har tidligere jobbet i SSB, i Argus og Ipsos og kommer nå fra stilling som senioranalytiker i Entercard

 

Lene Granlund Berdahl

Lene Granlund Berdahl er ansatt som Senior Research Director i Ipsos. Lene er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole i Bergen med en master i strategi og ledelse med fordypning i markedsføring og metode. Hun har tidligere jobbet i arrangementsorganisasjonen til Ski-VM 2011, i VG, og i Nordic Entertainment Group (NENT). I Ipsos vil Lene jobbe hovedsakelig som konsulent på ulike kunder innen Markedsstrategi, kommunikasjon og media. I normale tider er Lene og familien gjerne ute og reiser.

 

jorn ljunggren

Jørn Ljunggren er ansatt som Seniorkonsulent i Ipsos. Han er utdannet med Ph.d. i sosiologi og har 10 års erfaring som forsker, med ekspertkompetanse på spørsmål knyttet til sosial ulikhet, makt, gruppeforskjeller og sosiale relasjoner. Han har bred analytisk kompetanse fra statistiske, kvalitative og teoretiske undersøkelser. Jørn kommer fra stillingen som forsker ved Senter for tverrfaglig kjønnsforskning ved UiO. Han har tidligere forelest på masterutdanningen i sosiologi ved UiO og har skrevet en rekke bøker og vitenskapelige artikler. Hos Ipsos vil han jobbe med prosjekter og kunder innenfor Public Affairs, og ha en viktig rolle inn mot Norsk Monitor.

 

Andre artikler du kan være interessert i

Se alle artikler

Bransjeutfordrere på Strategidagen 2024

Torsdag 23. mai var det duket for det årlige seminaret «Strategidagen», med et tett program og rekordmange deltagere. Blant talerne fant…

Bransjenytt, Bransjestemmer

Bli kjent med den nye Strategigruppa i Strategi- og analyseforeningen

Børre Thorstensen, strategisk rådgiver i Allegro, er leder for den nye Strategigruppa i Strategi- og analyseforeningen. Vi tok en prat med…

Bransjenytt, Bransjestemmer, Jobb-karriere

Nytt om navn våren 2024

Det er stadig folk som flytter på seg i bransjen. Og det er lenge siden vi har vist frem, så her…

Bransjenytt, Jobb-karriere