Mediekonferansen 2018 i regi av Mediaforum gikk av stabelen i Strømstad 25. – 27. oktober

Det var ca. 230 deltagere som storkoste seg i 2 fulle dager med et godt faglig program, mye minglig og litt fest ble det også. Årets program dreide seg om temaet konflikt og det var mange gode foredrag og debatter som omtalte dette temaet.

Torsdagen startet med et vondt, trist, men også veldig rørende foredrag fra Flyktninghjelpen. Det var mange som tørket tårene når Becky holdt sin innledning. Det var en sterk start! Ellers kan det nevnes at Analysens utsendte reporter la spesielt merke Facebook sjefen i Norge sitt ærlige foredrag/historie om hvordan det var å være Facebooksjef i Norge da noen i Facebook stengte Erna Solberg sin Facebook side pga et bilde «terror of war» eller hvordan det var å stå i det når Cambridge Analytica skandalen herjet i mediebilde. Det var herlig å høre om at man kan kun bli bedre når kriser oppstår og at ingen er ufeilbarlige. Analysens redaktør utmerket seg også i en debatt som hadde tittelen «Hvorfor er det vanskeligere å nå ut til den moderne forbruker», der hun debatterte mot Aina Lemoen Lunde (DNB), Per Håkon Fasting (Schibsted), Sten Bråthen (Mediacom) og Bjørn Erik Broady Aasebø. 

Vi må heller ikke glemme debatten om det norske byrålandskapet som satte fyr på salen underveis og ikke minst etterpå. Her var den store snakkisen om hvor det blir det av pengene når man skal annonsere for 100 kroner. Mediebyråene følte seg tråkket på, og med god grunn. Torsdagen ble avsluttet med kåringen av Norges beste medieselger, Vi gratulerer til Ellen Cabrinetti Meum som jobber for Schibsted! Etter en forrykende dag med mange inntrykk fikk vi lov til å oppleve et forrykende 80-talls fest med selveste Pat Sharp som DJ! Til stor lykke for mange av oss.

Pat Sharp

Fredagens høydepunkt ble for mange den fantastiske historien til Oobah Butler som på noen måneder klarte å få en restaurant som ikke fantes i det hele tatt til å bli nummer 1 av alle Londons 10 000 restauranter. Dere må se på historien hans på Youtube. Her er det FAKE fra ende til annen, men viser hvor lett det er å lure mennesker i den digitale verden.

Minglebilde

Mediekonferansen hadde også i år «Nye stemmer» der unge mennesker som aldri har stått på en scene før for lov til å vise seg frem. I år klarte man ikke å velge de 2 beste, så vi gikk for 3. Det ble 3 utrolige fine og flotte foredrag som viser at det gror godt i rekken av nye talenter. Det var også spesielt å høre historien om TV 2`s Kadaffi Zaman som ble fengslet i noen dager i Pakistan der han jobbet som reporter for å dekke en demonstrasjon i forkant av provins og nasjonalvalget. Mediekonferansen hadde valgt å ha scenen i midten, med stoler rundt, så det ble intimt og personlig for alle som satt i salen. Dagen ble avsluttet med en historiefortelling om innsiden av norsk black metal. Om kvelden var det som vanlig Award Dinner med utdeling av følgende priser:

Mediestrategi – Vinner ble Red Media
Mediekreativitet – Vinner ble OMD
Mediekanal – Vinner ble Dagens Næringsliv
Mediekampanje
– Vinner ble VG Partnerstudio
Årets annonsør ble Orkla Norge

Mediaforum deler også ut «Årets Hederspris» I fjor gikk prisen til Pål Børresen og i år ble det en ny Paal som vant. Han er også kjent fra vår bransje som trendanalytiker i Bengal Consulting og nå som CEO i Dentsu Nordic. Så analyse og innsikt står sterkt i mediabransjen. Under en liten og kort begrunnelse av årets Hederspris.

Paal Fure er en person som fremstår med særdeles høy faglig kompetanse, og som over tid har bidratt med gode og tydelige refleksjoner. Han er også innovativ, digital og resultatorientert. Paal klarer å kombinere innsikt, kreativitet og forretningsforståelse – på en slik måte at det skaper resulter for kundene – så vel som for egen bedrift.

NMF gratulerer Paal Fure som innehaver av Årets Hederspris 2018

Paal F

Så helt til slutt vil jeg bare si at det er plass til oss analyse og innsiktsmennesker på Mediekonferansen, og til neste år er det 40 års jubileum! Vi sees der!

Andre artikler du kan være interessert i

Se alle artikler

Bransjeutfordrere på Strategidagen 2024

Torsdag 23. mai var det duket for det årlige seminaret «Strategidagen», med et tett program og rekordmange deltagere. Blant talerne fant…

Bransjenytt, Bransjestemmer

Bli kjent med den nye Strategigruppa i Strategi- og analyseforeningen

Børre Thorstensen, strategisk rådgiver i Allegro, er leder for den nye Strategigruppa i Strategi- og analyseforeningen. Vi tok en prat med…

Bransjenytt, Bransjestemmer, Jobb-karriere

Nytt om navn våren 2024

Det er stadig folk som flytter på seg i bransjen. Og det er lenge siden vi har vist frem, så her…

Bransjenytt, Jobb-karriere