Analysedagen – MAD 2019

7. november

Analysedagen – MAD 2019

Årets store dag for analysebransjen byr på læring, innsikt og inspirasjon

Torsdag 7 november kl. 11:00 går startskuddet for Analysedagen MAD2019 – årets største møteplass for oss som jobber med å forstå kunder og forbrukeratferd.

Enten du jobber i analysebyrå eller er bruker av markedsanalyse er dette en dag som vil gi deg stort faglig utbytte og nye spennende kontakter. Sikre deg billetter i dag!

Vi starter med lunsj, før vi har både felles foredrag og sesjoner. Fagdagen avslutter rundt kl 18:30, men så blir det selvsagt fest – i år på BAR Vulkan!

Et godt faglig program, stands, konkurranser, priser og fest er kjennetegnet til MAD. Du vil få en unik mulighet til å bli kjent med nye personer i bransjen og utvide nettverket ditt – og møte gamle kjente.

REGISTRER DIN PÅMELDING MAD programforside 2019

Priser:
Dagkonferansen: kr. 2.950 + mva (medlem) kr. 3.950 + mva (ikke-medlem) Bedriftstilbud: 4 deltakere til prisen for 3 på dagkonferansen!
Bransjefest: kr. 950 + mva (medlem) kr. 1.050 + mva (ikke-medlem)

Sted: Fagdag på Vulkan Arena – Vorspiel hos Opinion – Fest på BAR Vulkan
Ønsker du å være utstiller, ta kontakt på nmf@nmf-org.no for informasjon og priser!

 

PROGRAM

11:00 Registrering og lunsj

11:50 Velkommen og innledning ved dagens konferansier – Thea Fredheim Lian
Thea Fredheim Lianer effektanalytiker i Dagens Næringsliv, og skal lede oss gjennom en dag spekket med spennende foredrag. Thea har vært med å arrangere MAD i flere år, og har bred erfaring med analyse blant annet fra FINN.no og VG.

 

 

 

 

12:00 Hva er sannhet? – Bente Kalsnes, Førsteamanuensis i kommunikasjon ved Høyskolen Kristiania
BenteKalsnes foto Jonatan A. Quintero 6Falske nyheter. Post-sannhet. Alternative fakta. De siste årene har gitt oss nyord på rekke og rad. Men selv om begrepene er nye, så er ikke fenomenene det. Det nye ligger i måten det falske produseres, distribueres og konsumeres på via internett og digitale medier. Hvordan skiller vi mellom det som er sant og falskt? Og hvordan påvirker det beslutningene våre når vi ikke klarer å skille?

Bente Kalsnes er førsteamanuensis i kommunikasjon ved Høyskolen Kristiania. Hun har bl.a. forsket på politisk bruk av sosiale medier, desinformasjon og digital journalistikk. Kalsnes lanserte boken «Falske nyheter: Løgn, desinformasjon og propaganda i den digitale offentligheten». Kalsnes har tidligere jobbet som førsteamanuensis ved Institutt for journalistikk mediefag, OsloMet og har en doktorgrad fra Institutt for medievitenskap, UiO. Hun har tidligere jobbet som journalist og var en av initiativtakerne bak Girl Geek Dinners i Oslo.

 

12:30 Hvem bør eie våre data? – Einar Duenger Bøhn, Professor i filosofi ved Universitetet i Agder
einar duengen boehnVår daglige aktivitet genererer mer og mer digitale data. Digitale data er mye verdt for blant andre politikere, forskere og markedsførere. Digitale data kan brukes til å forbedre vår kunnskap, samt private og offentlige tjenester, men også misbrukes til manipulativ markedsføring, samt økonomiske og politiske formål. Har noen egentlig ansvaret for å ta vare på våre data? Hvem bør eie våre data?

Einar Duenger Bøhn er professor i filosofi ved Universitetet i Agder, og medlem av universitetets Centre for Artificial Intelligence Research (CAIR). Han har nylig skrevet boken «Meningen med Livet» og jobber nå med å skrive en bok om teknologiens filosofi. Han både underviser og holder jevnlig formidlingsforedrag om temaer innenfor teknologiens filosofi.

13:00 – 13:25 PAUSE

 

13:25 Historier som gir innsikt – Thor Gotaas, forfatter, foredragsholder og radiostemme
Gotaas-Thor Foto-Ole-Magnus-KinapelFolkeminnegransker Thor Gotaas har gjennomført mer enn 2 000 dybdeintervju. Han gransker det seriøse og det kuriøse i folkelig kultur, og kombinerer detaljstudier med lange linjer for å søke ny historisk innsikt. Gotaas har skrevet om alt fra idrettshistorie til vagabonder. Kan vi lære noe av hans metoder for å undersøke mentalitet og skiftende holdninger?

Thor Gotaas er forfatter, erfaren foredragsholder, kåsør og radiostemme. Han er cand philol (etnolog) fra Universitetet i Oslo.

 

 

13:55 Hva vil Vy? – Merete Møystad, Markedsdirektør i Vy
Merete Moystad briller blid0563Merete forteller om bakgrunnen for navnebyttet, hvordan mottakelsen har vært og om veien videre.

Merete Møystad er siviløkonom fra Handelshøyskolen BI med master i environmental management og sustainability fra Australia National University. Hun har mange års marketing erfaring fra store merkevarer som NSB, Ikea og SAS.

 

 

 

14:25 – 14:50 PAUSE FØR SESJONER

 

VELG SESJON A ELLER SESJON B

SESJON A – DATA OG VISUALISERING – 14:50 -16:05

14:50 Deep Learning – Analyse av fritekst – Espen Jütte, Direktør for Analyse og Data Science hos CPM Analytics

Espen JutteHvordan automatisk lære masse av helt ustrukturerte data som f.eks fritekstsvar i en survey? Hva om det var mulig å clustre fritekst like enkelt som numerisk tilfredshetsdata? Espen tar oss gjennom ett prosjekt innen tekstanalyse fra A til Z, og viser frem nyvinninger innen moderne tekstprosessering som word/sentencevectors, nevrale nettverk og dependency parsing.

Espen Jütte er ansvarlig for analyse og data science i CPM Analytics. Han er doktorgradskandidat ved Handelshøyskolen BI og har tidligere jobbet som programmerer for Statistisk Sentralbyrå (SSB). Espen har mye kunnskap i å skape struktur i ustrukturerte data og finne sammenhenger.

 

15:15 Få historiene til å skinne: Slik jobbes det med visuell historiefortelling i NRK – Renate Rognan, Designer i NRK
Renate Rognan fargeHvordan visualisere og forklare en kompleks sak så det blir forståelig? Og hvordan kan visuelle grep vekke følelser og bidra til en tydeligere poengtering av et budskap? Innsikt og dypere forståelse av sak ligger i bunnen mens strategi, humor og kreativitet er nødvendige verktøy på veien til publikums hjerte og hjerne.

Renate Rognan er grafisk designer i teamet Visuell journalistikk i NRK. Hun har siden 2006 jobbet med konseptutvikling, illustrasjon, informasjonsgrafikk og motion design til TV, nett og sosiale medier.

 

15:40 Analytikeren – Trollmann eller Trollmannens Læregutt? – Torulf Mollestad, Principal Consultant I CGI Norge
Torulf Mollestad MAAnalyse er i vinden. Forventningene er store til hva vi kan utrette med maskinlæring og kunstig intelligens. Analyseeksperter – ofte kalt «data scientists» er etterspurt som aldri tidligere. Hvordan kom vi hit? Torulf deler tanker rundt fremtiden og hvilke krav vi kommer til å møte. Hvem er vi egentlig? Hvilken kompetanse og ferdigheter er det vi bør besitte, og hvordan skal organisasjoner best kunne utnytte vårt bidrag?

Torulf Mollestad er Principal Consultant i CGI Norge. Han har en Ph.d innen Informatikk/Kunnskapsbaserte Systemer fra NTNU, med tema algoritmer for Data Mining. Han har jobbet med anvendelse av analysemetoder innen et stort antall ulike industrier med erfaring fra prosjekter innen olje og gass, produksjon, logistikk, bank og finans, telco, media og offentlig virksomhet. Han er knyttet til Norges Forskningsråd som fagekspert.

 

SESJON B – CASES – 14:50 -16:05

14:50 Fotballpuls – Kan analyse, kontroll og data gjøre underholdningsidretten bedre? – Kim-André Rønning, Senior innsiktsrådgiver i Mindshare og Martin Ygre, Markedssjef i NTF
Kim Andre RonningMartin YgreData eksisterer i siloer, noen data lever i Google og andre data lever i Excel. Hvordan kan vi samle alle disse ulike dataene på ett sted for å få bedre kontroll og se det store bildet? Sammen med Norsk Toppfotball har Brandr levert et dashboard som forsøker å gjøre akkurat dette. Kim André og Martin presenterer sin vei mot kontroll over datasiloene.
Kim André Rønning er Senior innsiktsrådgiver i Mindshare, han har vært med på å starte satellitten Brandr Nordic i GroupM. Martin Ygre er markedssjef i NTF og styremedlem i MFO

 

15:15 Hvordan få nordmenn til å gå Solo? – Maria Heimisdottir Brennodden, Merkevare og medieansvarlig i Ringnes
mariabrennodden ringnes solo 02 (2) (002)Solo har siden lanseringen for 85 år siden turt å være annerledesbrusen og skille seg ut fra andre brus på markedet. Dette har gjort Solo til en av Norges aller mest kjente og kjære merkevarer. Maria kommer til MAD for å fortelle om re-posisjoneringen av Solo som bunnet ut i nytt kommunikasjonskonsept, med forankring i både forbrukerinnsikt og Solo sin historie.

Maria Heimisdottir Brennodden er ansvarlig for merkevaren Solo i Ringnes, og er damen bak Solo sitt nye kommunikasjonskonsept «Gå Solo». Hun har vært i Ringnes i over 6 år med roller innen analyse, innovasjon, salg og markedsføring.
Maria har tidligere bakgrunn fra MarkUp Consulting, Ipsos, Mediacom og Coca-Cola Norge.

 

15:40 Telefonen fra Hamar – Fra vinnerstatistikk til vinnerøyeblikk – Ingrid Roterud Mathisen, Lotteri- og trekningsansvarlig og Ida Mellbye Løvås, Rådgiver Merkevare i Norsk Tipping
Ingrid Roterud MathisenIda Mellbye LøvåsGjennom konseptet Telefonen fra Hamar, har Norsk Tipping greid å begeistre den yngre generasjonen. Ingrid og Ida vil ta oss igjennom reisen til konseptet og kampanjen Vekking fra Hamar.

Ingrid Roterud Mathisen. «Detti er a Ingrid fra Norsk Tipping som ringe» er det mange som har drømt om å høre i andre enden av telefonrøret. Ingrid har ringt og fulgt opp glade storvinnere i flere år, og vært sentral i jobben med å etablere konseptet Telefonen fra Hamar.
Ida Mellbye Løvås har en MSc i Strategic Marketing Management og har jobbet i Nortura og Kantar. Nå jobber hun som rådgiver på merkevare i Norsk Tipping

 

16:05 – 16.35 PAUSE – SÅ TILBAKE TIL PLENUM

 

16:35 Prisutdeling v/Rachel Øverås, Styreleder i Strategi- og analyseforeningen

 

16:45 Paneldebatt: Analysens rolle i fremtiden/ bransjeglidning

Kari Norstad TerjeBorudFoto DSC 0239

Glenn Myklebust 1Aina L Lunde (2)Pernille vermedal høghEmil Eike

 

 

 

 

 

Kari Nordstad er administrerende direktør i Kantar, der hun har jobbet i de siste 8 årene. Først som seniorrådgiver, senere som avdelingsleder og direktør. Tidligere har hun jobbet i Teleplan Consulting, New Media Network og Cision (Observer). Kari er utdannet medieviter fra Universitetet i Oslo.

Glenn Myklebust er innovasjonsdirektør i GroupM Norge og gründer av Brandr Nordic. Tidligere har han vært administrerende direktør og strategidirektør for Mindshare, og før det jobbet 10 år innen management consulting.

Aina Lemoen Lunde er Merkevare – og Markedsdirektør i DNB, prisbelønnet foredragsholder og forfatter.

Pernille Vermedal Høgh har nettopp meldt overgang fra rollen som Sjef for Forretningsutvikling i Norstat til Head of Insights and Effects i Schibsted. Pernille har hele karrieren jobbet med data, analyse og innsikt i ulike byråtyper i både Danmark og Norge – analysebyrå, PR byrå og mediebyrå.

Emil Eike er tidligere kommersiell direktør i Flytoget. Han er i dag managing partner i Rescale og foreleser i strategi på Høyskolen Kristiania, samt gjesteforeleser på EMBA på Handelshøyskolen BI.

 

17:20 Er det mulig å få de unge gutta i tale? – Ole Guldvog, Avdelingsleder og kvalitativ moderator i Opinion.
Ole GuldvogBli med på en fokusgruppe om hvorfor unge gutter ikke er så glad
i markedsundersøkelser
Ole Guldvog er musiker (Norges Musikkhøyskole) og medieviter (UiO). Han er opptatt av å forstå populærkultur og en dreven kvalitativ moderator som har jobbet med mange av Norges største annonsører. I dag jobber Ole som avdelingsleder og kvalitativ moderator i Opinion.

 

 

 

18:00 4,5 tips til å bygge bedre relasjoner – Solfrid Flateby
solfrid flatebySolfrid Flateby er en av Norges mest populære foredragsholdere, og har vært HR- og kommunikasjonsdirektør for kjente selskap som Coca Cola, Reitangruppen og Bavaria Nordic (BMW, MINI og Porsche). Hun er kjent for glødende engasjement, en annerledes karrierevei og for sitt sterke samfunnsengasjement. Hun har bygget opp lederskoler, verdiprogrammer, og jobbet med utvikling av medarbeidere, ledere og selskap i mer enn 20 år.

 

BARVulkan 

 

18:30 Oppsummering og avslutning
Thea Fredheim Lian

Opinion inviterer til vorspiel, før vi går i samlet flokk til hyggelig middag og fest på BAR Vulkan

Har du bare mulighet til å bli med på festen kan du melde deg på her:

 

Ønsker du å bli medlem og delta på Analysedagen MAD2019 til medlemspris? Gå inn på “Bli medlem” øverst på denne siden. Som medlem får du blant annet “Analysen”, det eneste fagbladet om markedsanalyse i Norge. Du får betydelige rabatter på alle våre hel- og halvdagsseminarer, og gratis deltakelse på frokostseminarer!

 

ANALYSEDAGEN MAD2019 SPONSES AV:

Norstat Group Logo RGB positiv 2016Kantar

 

 

 

 

 

Opinion Logo HorizontalRespons-logo-original-blue-red (002) quenchtec dark600