Folks Medievaner 2023

28. september

Folks Medievaner 2023

Vi tar pulsen på medietrender og -tendenser.

Bedriftstilbud: 4 deltakere til prisen for 3!

Du får innsikt i de siste medietallene og hva som har skjedd med atferd og konsum. Hvorfor er trykte medier fortsatt viktige i den digitale tidsalderen. Og neste generasjons AI er her – hva skal vi faktisk bruke det til?

Folks Medievaner har stått på møteplakaten i 32 år og er en viktig arena for alle som jobber med medier, markedsføring og kommunikasjon. Folks Medievaner er en dag for inspirasjon, nettverksbygging og gir et viktig grunnlag for å utforme gode markedsplaner.

Tid: 28. september – kl. 08:30 – 13:00 (Møt opp i god tid for registrering. Programmet starter kl.9)
Sted: VG-auditoriet, Akersgata 55 i Oslo.

 

PROGRAM:

9:00 Lykke Bjørnøy er dagens konferansier

 

Lykke er senioranalytiker og fagsjef for kvalitative metoder i Opinion. Hun skal lose oss trygt gjennom formiddagen

 

 

9:05 De store medietrendene med fokus på strømming
– Knut-Arne Futsæter, Research director i Kantar Media

Knut-Arne gir deg den store oversikten over nordmenns mediebruk. I år er fokuset rettet mot analyser av det norske strømmemarkedet – hva er de viktigste trendene? Analysene vil bygger på de offisielle medieundersøkelsene og undersøkelser som 24-timer, Kanalvalg og Interbuss.

Knut-Arne Futsæter er research director i Kantar for media og faglig ansvarlig for de offisielle mediemålingene. Han har vært sentral med å utvikle mediemålingene i Kantar, og analyserer både norske og internasjonale medietrender. X/Twitter: @Futsaeter, linkedin.com/in/knutarne/

 

9:35 Hvorfor trykte medier fortsatt er viktige i den digitale tidsalderen
– Ove Ronny Christensen, Insight & Effect manager i Schibsted

I en stadig mer digital hverdag, hvilken rolle har egentlig papiravisen som annonsemedium? Mange som jobber med annonsering og media i dag har kanskje ikke engang et forhold til kanalen personlig. I dette innlegget skal vi høre mer om hvilke egenskaper papiravisen har, hvem leserne er, og hvilken effekt man kan få gjennom en kampanje i avis eller magasin.

Ove R. Christensen er Insight & effect manager i Schibsted og har en lang fartstid innen markedsanalyse og markedsføring fra tidligere roller i Aftenposten og Telenor.

 

10:00 Pause – kaffe/te og benstrekk

 

10:15 Holdninger til reklame og økende reklameirritasjon
– Majken Eilen Eltoft, Innsiktsrådgiver i Mindshare Norway

De siste årene har vi sett en gradvis og signifikant økning i reklameirritasjon, og vi nærmer oss nå at halvparten av befolkningen ofte irriterer seg over reklame. Dette bør være en stor bekymring for alle som jobber med reklame. Hvorfor er det negative holdninger? hva er konsekvensene av det? hvordan står det til med de ulike mediekanalene? og hva kan vi gjøre med det? Vi ønsker å bidra med kunnskap til å ta mer opplyste valg for å lage bedre reklame som folk ønsker å se. Vi ønsker å fremme kvalitet fremfor kvantitet og irritere i litt mindre grad.

Maiken Eilen Eltoft har to år under beltet i mediebransjen som innsiktsrådgiver i Mindshare. Hun jobber hovedsakelig med målgruppeinnsikt, merkevareposisjonering og kampanjeeffektivitet.

 

10:40 I strømmen av innhold: 7-14-åringers forhold til film, serier og spill
– Julie Saglien, Konsulent i Kantar Insights og Agnethe Karlsen, Konsulent i Kantar Media

Barn og unge i alderen 7 til 14 år konsumerer enorme mengder innhold i nesten alle tenkelige situasjoner. Men hvordan forholder de seg til strømmen av innhold? Hva liker de best å se og spille? Og hva tenker de om innhold på norsk?

Norsk filminstitutt har sammen med analysebyrået Kantar gjennomført en kvantitativ og kvalitativ undersøkelse av barn og unges forhold til filmer, serier og spill. I dette foredraget får du noen av de viktigste funnene fra rapporten som NFI lanserer i september.

Agnethe Karlsen er konsulent i Kantar Media og jobber med medier og medieutvikling i et bredt aldersspenn, både kvantitativt og kvalitativt. Hun er en pådriver for og har sterk interesse for fagområder i utvikling blant annet om gaming. Hun har vært sentral i arbeidet med Norsk Filminstitutts undersøkelse om barn og unges bruk av film, serier og dataspill.

 

Julie Saglien er konsulent i Kantar Insights med spesialisering innen kvalitativ metode. Hun har en stor interesse for å observere, forstå og samtale med mennesker, og har jobbet tett på medievaner blant unge, blant annet gjennom Medietrender Ung. Julie har utført mange av de kvalitative intervjuene i Norsk Filminstitutts undersøkelse, og har vært sentral i rapporteringen av funnene.

 

11:00 Hvordan skal norske filmer, serier og spill bli synlige i strømmen?
– Panelsamtale 

Deltakere i panelet:

  • Vilde Schanke Sundet, forsker ved UiO-prosjektet Global Natives
  • Cecilie Aspenes, filmkonsulent ved Norsk filminstitutt
  • Kristian Strand Sinkerud, produsent i Motion Blur
  • Ole Guldvog fra Kantar leder panelsamtalen

Vilde Schanke Sundet er førsteamanuensis ved Institutt for journalistikk og mediefag ved OsloMet. Vilde studerer spennfeltet mellom medier, politikk og publikum/fans, og har særlig kompetanse på tv og nettdrama. Hun er også prosjektleder for prosjektet GLOBAL NATIVES? Serving young audiences on global media platforms ved Institutt for medier og kommunikasjon, Universitetet i Oslo. Dette prosjektet undersøker hva medieprodusenter og mediepolitiske aktører gjør for å bli relevante for en ny mediegenerasjon.

Cecilie Aspenes studerte psykologi ved Universitetet i Oslo, samt filmvitenskap ved Høgskolen i Lillehammer, før hun utdannet seg til filmprodusent ved Den norske filmskolen. Hun har siden 2000 jobbet profesjonelt i den norske og nordiske film- og TV-dramabransjen, og har variert erfaring innen både utvikling, produksjon, markedsføring og distribusjon, samt med toppfinansiering av nordiske spillefilmer og TV-serier. Hun jobber i dag som filmkonsulent og beslutningstaker hos Norsk Filminstitutt.

 

Kristian Strand Sinkerud er produsent i Motion Blur

 

 

11:20 Pause – stående lunsj og mingling

 

11:50 Hva driver oppmerksomhet – et dypdykk i Schibsteds Benchmarkdatabase
– Tor Haug Anonsen, Insight & Effect manager i Schibsted

Schibsted presenterer de viktigste driverne for oppmerksomhet i forbindelse med display/video annonsering basert på læring fra deres benchmark database med over 300 tester.

Tor Haug Anonsen er insight & effect manager i Schibsted og er ansvarlig for de mer avanserte analysene i avdelingen. Han har en bakgrunn innenfor forsikring hos Fremtind

 

12:10 Neste generasjons AI er her – Hva skal vi faktisk bruke det til?
– Alexander Solbakken, Kreativ Teknolog i TRY

Det dukker daglig opp nye verktøy og teknologier innen AI, men hva kan vi faktisk bruke de til? Alexander viser bredden av nåtidens AI teknologier igjennom ekte eksempler fra TRY og deres kunder på hvordan vi kan bli mer kreative og effektive. I tillegg til å snakke om juss, etikk, personvern og de mange utfordringene i feltet.

Alexander Solbakken jobber som Kreativ Teknolog i TRY og har over 10-års erfaring som utvikler, produsent og teknolog i reklamebransjen. Alexander er en del av TRYs AI-team hvor han arbeider med å sette AI-teknologi ut i live både på TRY huset og for TRYs kunder.

 

12:45 Konferansier Lykke Bjørnøy oppsummerer og avrunder

 

Programkomiteen for Folks Medievaner 2023 består av:

Heidi Thomassen (leder), Bauer Media – Hanna Sandström, Schibsted Norge Annonse – Alexander Eidsæter, Kantar Media

 

i samarbeid med:

 

Våre hovedsponsorer: