Digitalt kurs i dataformidling

19. september

Digitalt kurs i dataformidling

Lær å presentere data slik at de blir forstått!

Det er krevende å formidle data og innsikt fra undersøkelser. Hvordan formidle slik at analysene blir forstått og tolket riktig? Det kan være  vrient å nå frem med budskapet. Når vi formidler må vi stadig spørre oss selv: Hvordan trekke ut innsikt fra data og kommunisere slik at de blir forstått?

Magali Børsum er ekspert på dataformidling. Hun har utviklet en systematisk og strukturert metode for å formidle data og analyse. I dette kurset lærer du hvordan du kan kommunisere på en tydelig måte som engasjerer publikum. Hvordan tall, visualisering og tekst kan få budskapet til å henge sammen.

På kurset lærer du: 

    • Formidle datadrevne historier
    • Visualisere data som formidler innsikt
    • Formulere budskap som støtter historien

 

Kurset består av både metode, praktiske tips og øvelser. Det vil gjøre deg i stand til å utvikle dine maler i presentasjoner slik at du kan kommunisere mer effektivt med data – og du får kunnskap som hjelper deg å veilede andre.

Denne gangen tilbyr vi en digital versjon av kurset. 

5 timers kurs over én uke 19 – 23. september. Kurset består av et kort live introduksjonswebinar 19. september , fire leksjoner som varer maks en time hver og som du gjennomfører når det passer deg. Og et live avslutningswebinar 23. september med Magali Børsum. Vi anbefaler å ta en leksjon hver dag. Hver leksjon starter med en introduksjon til teorien, etterfulgt av to praktiske øvelser og en refleksjonsoppgave som kan gjøres enten alene eller i grupper. Avslutningswebinaret brukes til å forankre læringen og se hvordan man kan fortsette å øve i hverdagen.

 

Magali Børsum er direktør for data og innsikt i Kreftforeningen og kursholder for  Datatrotters. Hun har lang erfaring med dataanalyse og kurs, blant annet for konsulenthus og store bedrifter. Hun har tidligere jobbet i selskap som Accenture og L’Oreal, men også bakgrunn fra kunst, litteratur og storytelling. Se her for mer informasjon.