Samholdet gjennom NMF er unikt og viktig for bransjen vår!

Med endringer i både jobb- og privatlivet har Pernille funnet seg godt til rette i Norge. Pernille er født og oppvokst i Danmark, og har jobbet med innsikt i 10 år – i Epinion, i kommunikasjonsbyrå og mediebyrå. Nå har hun begynt som salgs- og markedssjef i Norstat og samtidig blitt medlem av Analysens redaksjon.

Samholdet gjennom NMF er unikt og viktig for bransjen vår!

Med endringer i både jobb- og privatlivet har Pernille funnet seg godt til rette i Norge. Pernille er født og oppvokst i Danmark, og har jobbet med innsikt i 10 år – i Epinion, i kommunikasjonsbyrå og mediebyrå. Nå har hun begynt som salgs- og markedssjef i Norstat og samtidig blitt medlem av Analysens redaksjon.

Først, er det deilig å være dansk i Norge?
– Det er veldig deilig å være dansk i Norge. Det har egentlig vært overraskende sømløst å flytte fra Danmark til Norge – danskene og nordmennene er likere enn man skulle tro. Men jeg er glad i fjell og ski, og her byr Norge på noe som Danmark ikke helt klarer å levere.

Hvordan trives du med rollen din i Norstat?
– Rollen holder fortsatt på å bli definert – det er en ny rolle for både meg og for Norstat. Norstat er en god organisasjon å komme inn i, med mange flinke og trivelige folk. Jeg skal drive med det jeg synes er mest interessant, salg, og har samtidig ansvar for å gi Norstat en litt sterkere stemme i det norske marked. Og det er med utgangspunkt i et produkt som Norstats, som jeg i høy grad har tro på. Jeg kunne ikke være mer fornøyd.

Endringen fra å levere innsikt til å levere data – klarer du å holde deg unna analyse?
– Det er ikke noe vanskelig. Min rolle kommer uansett ikke til å være operasjonell og utførende i prosjektene. Det ligger mye rådgiving og spennende utfordringer i det å få best mulig datagrunnlag med utgangspunkt i kundens problemstilling.

Du jobbet tidligere også i Epinion Norge, hva var den største forskjellen fra å jobbe i Epinion i Danmark?
– Den vesentligste forskjellen er nok Epinions posisjon. I Danmark er Epinion en av de største aktørene, mens man i Norge har vært underdog på vei inn i markedet. Og ellers ligger forskjellene primært i at det er to litt ulike analysemarkeder. Det danske marked er preget av mye større grad av konkurranse enn det norske tradisjonelt har vært, og det er andre forventninger til hva man som analysebyrå kan drive med i de to landene. 

Nå har du tatt plass i redaksjonen i Analysen – hva tenker du om Analysen?
– Det er unikt at man i Norge har en forening som Norges Markedsanalyseforening, som samler bransjen. Analysen er en viktig del av det. Det finnes ikke noe tilsvarende i Danmark eksempelvis. Det har gjennom årene vært gjort en kjempejobb med å produsere innhold som har bidratt til faglig inspirasjon og samhold i bransjen. Det er viktig at vi i en tid med store endringer og bransjeglidninger fortsatt holder det relevant og interessant. Det er en spennende utfordring som jeg ser frem til å bidra til.

Hvor ser du analysebransjen om 10 år?
– Det er allerede gang i forskyvninger med nye aktører og teknologier som trolig kommer til å endre på hvem som er i denne bransjen om 10 år. De store mengder atferdsdata som samles inn når vi beveger oss rundt på nett kommer til å ha stor betydning, men jeg tror – kanskje ikke overraskende – at det fortsatt kommer til å bli viktig med høykvalitets survey data. De som vil forbli relevante, er de som kan hjelpe kundene med å kombinere og strukturere ulike datakilder, i tillegg til de som kan hjelpe kundene med å dra ut potensialet av alt dataen.

CV pernille

Andre artikler du kan være interessert i

Se alle artikler

TINE kickstarter innsikts-året 2024

TINE kickstarter året med sterke nyansettelser i innsiktsavdelingen.

Bransjenytt, Jobb-karriere

Jobb-bytte: Fra forsikring til mobilitet!

Vi har den gleden av å presentere en analytiker som har brukt mange år på å arbeide med tall, statistikk og…

Bransjenytt, Jobb-karriere

Fra prosjektledelse til analyse: Karoline Wee’s overgang til Aller Media

Karoline Wee tar snart fatt på sin nye rolle som markedsanalytiker hos Aller Media, etter å ha jobbet som Senior Prosjektleder…

Bransjestemmer, Jobb-karriere