Påskepraten 2024

En lang vinter går sin ferd mot vår - snart er det frem med sykkel og småsko. Men først skal vi glede oss gjennom enda en Påske. Vi i Analysen har tatt en prat med folk i strategi- og analysebransjen for å lodde hvilken påskestemning de går for.

Lykke Bjørnøy

I redaksjonen for analysen.no og senioranalytiker og Fagsjef for kvalitative metoder i Opinion.

Vi spurte fire flotte folk i bransjen om de kunne gi oss litt påskekrydder og noen gode påsketips, med disse spørsmålene:

 1. Beskriv påsken 2024 med tre ord!
 2. Hvilken kjendis ville du helst ha dratt på påskeferie med?
 3. Hvis du skulle ha anbefalt én bok eller én podcast som leserne bør få med seg i påsken – hvilken ville det vært?
 4. Hva inspirerer deg?
 5. Hvem i bransjen har imponert deg mest hittil i 2024?

Navn: Gry Soløy,

Stilling: Senior Insight Manager i Ringnes

 1. Iskald Carlsberg eller Solo i solveggen, påskerenn med familie og venner, ski (og afterski 😎)
 2. Brad Pitt (hvem vil vel ikke det😉)
 3. Kepler på Lydbok (blodige saker), Podcastene “Sånn er du” og “Hele historien”
 4. For meg handler det nok mer om motivasjon enn inspirasjon. Jeg er grunnleggende nysgjerrig og motiveres av utfordrende problemstillinger – et sylferskt datasett i SPSS er alltid spennende (ja, jeg er nerd!)
 5. Generelt alle kvalitative moderatorer som gjennomfører dybdeintervjuer med gutter i alderen 16-19 år, det er som å piske en død hest – Kudos til de!

Navn: Martin Nybu

Stilling: Prosjektleder i Kantar Media

 1. Trysil, Afterski og slalombrus
 2. DJ Dan tror jeg hadde gjort påskeferien legendarisk!
 3. En podcast jeg hører på om dagen er «Alltid Arsenal». Hvis du er interessert i fotball, og da spesielt Arsenal gir denne podcasten deg god info på en humoristisk og engasjerende måte!
 4. Mine 4 foreldre: Mor og Stefar + Far og Stemor som alltid har stått på gjennom livet for at jeg og mine søsken skal ha det best mulig. De har vist at du ikke trenger mye her i livet for å få til det du ønsker! Min Far og Stemor fikk nylig utdelt VM Gull i Oste-VM for sin brunost som de produserer på Tørresvangen Gårdsysteri. Dette er bare en av mange ting som foreldrene mine har vist at går an hvis man drømmer om noe. De har inspirert meg hele livet, og fortsetter å inspirere meg hver dag. Stor kudos til dem!
 5. Jasin Nordheim, Research Executive i Kantar Media. Han imponerer meg hver dag som min sidekamerat på jobb, og alt han tar i blir rett og slett til gull!

Navn: Alexandra Kanutte Skåre

Stilling: Innovasjon og innsiktsleder hos Hansa Borg Bryggerier AS

 1. De 3 kjente F`enne: Fjell, Familie og Foods (…med godt øl til) 😉
 2. Oi, denne er vanskelig! Det står mellom Emma Stone (tror oppriktig at vi kunne blitt bestevenner) og Linn Skåber (digger å se henne på tur i Null Stjerner, og hvor åpen hun er for alle utfordringer!).
 3. Min favoritt bok som jeg ikke kunne legge fra meg var «I am Pilgrim». Om du allerede har lest denne, så har Terry Hayes endelig kommet ut med en bok til «The Year of the Locust». Har ikke lest den ennå, men den står på listen over bøker å lese i påsken. Anbefaler selvfølgelig å lese bøkene på engelsk.
 4. Power-Mennesker som tør å ta uvanlige valg og tør å «bryte» seg litt frem. Jeg er ikke noe jantelov person, det er lov å skryte av seg selv og det er lov å ta plass når man gjør bra greier. Vi må heie på hverandres oppnåelser og mål! Det gjør at jeg også tør mer og vil mer.
 5. Denne er veldig vanskelig for det er så mange flinke fagfolk både her i Norge og i utlandet, og 2024 har bare vart i 3 mnd. Men Lene Leikvoll (admin Kantar) er en dyktig leder, god forståelse for analyse og innsikt, og ikke minst veldig god til å se mennesker og å heie på andre. Alt Lene sier og gjør er gjennomtenkt, smart og faktabasert, samt at hun ser problemstillinger fra flere sider. Hun er ei dame med bein i nesa som jeg ser opp til.

Navn: Ida Lagos Andersen

Stilling: Senior markedsstrategisk analytiker i TINE

 1. Dyprydding, påskeegg og bryllup
 2. Da svarer jeg Erlend Mørch – tror vi kunne hatt mange gode og artige samtaler. Og ikke minst så hadde mannen min likt å fjase med ham mens jeg bevilget meg litt tid til shopping 😎
 3. Dune er i vinden om dagen, og om man skal få noe ut av filmene anbefaler jeg varmt å lese bøkene. Fantastisk univers, spennende historie og utrolig vakkert skrevet. Og hvis du virkelig trenger å finne ro og perspektiv, Profeten av Kahlil Gibran. Velge bare én bok du liksom…
 4. Jeg inspireres av godt og fruktbart samarbeid, hvor jeg både kan bidra, lære og skape. Av mennesker som tenker annerledes enn meg, men som likevel er på bølgelengde.
 5. Jeg har fått møte noen enormt dyktige folk både i analysebransjen og internt i TINE, men har så vidt startet, så det er litt for tidlig å peke ut en favoritt allerede. Men gleder meg til å bli blåst av banen i løpet av året!

Andre artikler du kan være interessert i

Se alle artikler

Ja, takk til metodeutvikling; List Experiments og bruk i surveys

En metode-refleksjon rundt mulighetene som List Experiments gir

Bransjestemmer, Fagartikkel

“Fokusgrupper som metode” av David Jordhus-Lier

Bokanmeldelse

Bransjestemmer, Tema-artikkel

Norske matvaner – 20 år med endring

Jeg fikk i oppdrag å reflektere over endringene i norske matvaner til Analysedagen i 2023. Årsaken var at jeg for tjue…

Bransjestemmer