Nytt om navn våren 2024

Det er stadig folk som flytter på seg i bransjen. Og det er lenge siden vi har vist frem, så her får du noen av de bevegelsene som har foregått det siste året - og nye navn hos Ipsos, NielsenIQ, Norstat og Opinion.

Ipsos

Benjamin Bringsås startet som prosjektleder for CATI i august 2023. Han har erfaring fra bransjen i 5 år, og startet først som intervjuer og ble deretter supervisor. Benjamin har jobbet med flere metoder både innen B2B- og B2C-markedet.
Benjamin tar med seg erfaring fra politikk og media.

Lars Erik Lie begynte i stillingen som Seniorkonsulent i Ipsos Public Affairs i februar 2023 og kommer fra Ipsos Malaysia der han har jobbet siden 2018. Lars har vært i bransjen i 11 år og har tidligere jobbet i Nielsen. Han vil i hovedsak jobbe med kvantitative undersøkelser for kunder i offentlig sektor. Lars Erik har en mastergrad i statsvitenskap.

Nicolas Schwarz begynte som Research Executive I Ipsos februar 2023. Han kommer fra legemiddelselskapet Sanofi der han jobbet som konsulent med analyse og statistikk. Tidligere har Nicolas også jobbet som praktikant i Norsk-Tysk Handelskammer.

Sindre Groven begynte som Research Manager i Ipsos sommeren 2023. Han kommer fra stillingen som Research Lead i dunnhumby der han jobbet med analyse innen dagligvare og FMCG. Tidligere har Sindre også jobbet i kommunikasjonsbyrået Hill+Knowlton.

Sindre tilføyer😂: Som et alternativt bilde la jeg også ved en Ipsos Facto-generert versjon basert på følgende spørring: «Kan du lage et bilde av en ung konsulent i Ipsos som må levere et portrettbilde av seg selv til bransjetidsskriftet Analysen? Han er kjekk, men ikke ekstremt kjekk»

NielsenIQ

Ruchir Tewari begynte som Senior analyse konsulent i NielsenIQ i november 2023. Ruchir har jobbet mer enn 3 år i NielsenIQ, hovedsakelig i et kommersielle rolle for et spekter av kunder. Ruchir har en BSc i markedsføring fra BI, samt en diplom i film & TV produksjon. Ruchir sin bakgrunn er hovedsakelig fra forretningsutvikling og salg, og som inkluderte vurdering av markedsmuligheter og markeder, analyse av kunder og konkurrenter, utforming av forretningsmodeller, forhandlinger og anbud.

Norstat


Camilla Bendixen begynte som prosjektleder i Norstat i mars. Camilla har over 20 års erfaring fra markedsføring og analyse. Hun har tidligere jobbet i Tine og Telia, sist som innsiktsrådgiver og KAM i Penetrace hvor hun jobbet med store norske og internasjonale kunder i seks år. Camilla er utdannet ved BI (Bachelor i markedskommunikasjon) og Maastricht University.

Sofie Listuen begynte som prosjektleder i Norstat i desember. Hun har jobbet med datainnsamling siden 2017, først som intervjuer og senere som prosjektassistent og supervisor for Polling & Statistics og Norstat. Siste halvdel av 2023, bidro Sofie også i den kommersielle avdelingen i Norstat som digital markedsfører. Sofie har en bachelorgrad i digital markedsføring fra Høyskolen Kristiania.

Opinion

Christina (Titti) Smitt har etter 8 år vendt snuten tilbake igjen til Opinion som seniorrådgiver, om mulig enda smartere, fortsatt tre kvart svensk og veldig glad i dansk (og pils). På sin vei har hun både bygget og ledet innsiktsavdelinger i Clear Channel, Dentsu og Los&Co, fått kjenne på prop-tech gründerstemning, og jobbet med spennende prosjekter i Perceptor.

Hallvard Wæhler er analytiker hos Opinion og jobber med kvantitative metoder og automatisering. Han har mastergrad i molekylær biovitenskap fra Universitetet i Oslo og har tidligere jobbet med statistisk analyse av biologiske data og programvareutvikling.

Hedda Fondevik skal jobbe med digitale og kvalitative metoder hos Opinion. Hun er utdannet siviløkonom, med bachelor fra OsloMet og mastergrad fra Handelshøyskolen BI, med spesialisering innen strategi.

Håkon Otterlei har jobbet i Opinions kvantitative avdeling siden august 2023. Han er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole (NHH), med spesialisering innen Business Analytics. Før Opinion jobbet han for en tech startup i Boston som lager klær som måler hvordan du puster.

James Stanmore Andersen begynte som Senior Rådgiver i Opinion i september. Han kom til Opinion etter mer enn 10 år i YouGov Norway hvor han var daglig leder. Før dette arbeidet han i flere andre markedsanalyseselskaper hvor han bekledde roller som prosjektleder, teamleder, rådgiver og partner. Han har solid faglig kompetanse og erfaring etter å ha arbeidet med et bredt spekter av bransjer, kunder, metoder og problemstillinger i nesten to tiår. James er utdannet Sivilmarkedsfører (Master in Marketing Management), og har i tillegg en Bachelor i Reiselivsfag. Han har også flere års erfaring fra forsvaret, er tidligere marineoffiser og har språkutdanning fra FSES.

Mathea Akuffo-Mensah Sæknan jobber med kvalitative og digitale metoder hos Opinion. Hun er nyutdannet med en bachelor i Digital Culture fra King’s College London med fordypning i internetkultur, sosiale medier og analyse.

Andre artikler du kan være interessert i

Se alle artikler

Bransjeutfordrere på Strategidagen 2024

Torsdag 23. mai var det duket for det årlige seminaret «Strategidagen», med et tett program og rekordmange deltagere. Blant talerne fant…

Bransjenytt, Bransjestemmer

Bli kjent med den nye Strategigruppa i Strategi- og analyseforeningen

Børre Thorstensen, strategisk rådgiver i Allegro, er leder for den nye Strategigruppa i Strategi- og analyseforeningen. Vi tok en prat med…

Bransjenytt, Bransjestemmer, Jobb-karriere

TINE kickstarter innsikts-året 2024

TINE kickstarter året med sterke nyansettelser i innsiktsavdelingen.

Bransjenytt, Jobb-karriere