Moods og Respons – Spennende nytt partnerskap!

Fra tid til annen skjer det sammenslåinger i vår bransje som åpenbart virker smarte. Siste eksempel er Moods Qualitative Research og Respons Analyse.

Ragnar Madsen

Om forfatteren

Respons Analyse kjenner vi som et solid analysebyrå, også profilert gjennom faste meningsmålinger for bla Bergens Tidende, Aftenposten og nå VG. Moods Qualitative Research har markert seg som dyktige og innovative innenfor kvalitative undersøkelser. Umiddelbart ser man at de kan tilføre hverandre kompetanse. Selskapene ble fusjonert i september og er en del av Media Bergen konsernet som består av en rekke byråer innen reklame, design, analyse, teknologi og film.

Anita Lynne var leder i Moods, og leder nå kvalitativ avdeling i Respons Analyse. Sammen med Anne Gretteberg Meyer, leder i Respons Analyse Oslo, forbereder de nå en relansering av nye Respons.

En ressurs ble til en hel avdeling

Anne Gretteberg Meyer fikk en overraskende rekrutteringsprosess. «Respons Analyse søkte etter EN ny kvalitativ ressurs, og fikk et av Norges mest anerkjente kvalitative miljøer – et resultat vi er meget godt fornøyd med! Det har ikke bare styrket oss faglig innen det kvalitative, men har også bidratt positivt i miljøet samt styrket vår strategiske kompetanse. Det har vært et stort uutnyttet potensiale innen det kvalitative i Respons, så samarbeidet har båret mange frukter allerede!»

For Anita  Lynne og hennes team ble dette også en vinn-vinn situasjon. «Moods har gjennom fusjonen fått tilgang på verdifull kvantitativ kompetanse, mens Respons nå har fått et sterkt kvalitativt team. Vi vil sammen jobbe for å skape verdifull innsikt på tvers av metoder hvor -ambisjonen er å bli en foretrukken analysepartner, uavhengig av metode.»

De nyeste metodene og den -skarpeste innsikten

Anita er glad for at nye Respons nå i større grad kan tilby helthetlige løsninger. «Både eksisterende og nye kunder vil også oppleve et fremoverlent selskap som skal tilby de nyeste metodene og analysene for å kunne levere den skarpeste innsikten» sier Anita. Respons ser at rådgivningskompetanse blir stadig viktigere for kundene – det å kunne gi innsiktsbaserte råd og vurderinger gir trygge beslutningsgrunnlag når valg skal foretas.

Anne er enig og konstaterer at Respons sine kunder allerede har hatt god nytte av deres felles krefter. Hun legger til: «Økt kapasitet og større bredde har gitt kundene mer spisset og verdifull innsikt som grunnlag for sine beslutninger.»

Hva skjer når to bedriftskulturer skal sammensmeltes?

”Slike prosesser kan være utfordrende, men for oss har det gått utrolig bra, både når det gjelder menneskekjemi og sam-arbeid.”, sier Anne. Samarbeidet startet allerede i fjor høst, og de har operert som ett selskap siden Moods flyttet inn hos Respons i januar. ”Respons Analyse har alltid hatt et stort fokus på engasjement og fleksibilitet – både i forhold til gjennomføringsevne og tilpasninger til kundenes spesifikke behov – og det er gledelig at Moods også er oppfostret med disse verdiene. Moods har vært mer innovative og lekne i sin tilnærming til kundenes problemstillinger, og det inspirerer og trekker oss andre i samme retning.» sier Anne.

Anita opplevde at Moods ble tatt i mot med åpne armer fra første dag og har fått frie tøyler til å boltre seg med innovativ kvalitativ metodikk. Valget av Respons som samarbeidspartner var ikke tilfeldig. Moods ønsket ikke å bli “slukt” av et stort selskap som må følge en masse internasjonale retningslinjer. «Vi ønsker en fortsatt fleksibel og leken tilnærming til problemstillingene. Det er den eneste måten å fremskaffe innsikt som utgjør en forskjell for kundene våre. Respons har høy ekspertise og en stor kundebase innenfor politiske meningsmålinger. Å få tilgang til dette nettverket har gitt muligheter for mersalg, som allerede har båret frukter.», avslutter Anita.

Andre artikler du kan være interessert i

Se alle artikler

Bli kjent med den nye Strategigruppa i Strategi- og analyseforeningen

Børre Thorstensen, strategisk rådgiver i Allegro, er leder for den nye Strategigruppa i Strategi- og analyseforeningen. Vi tok en prat med…

Bransjenytt, Bransjestemmer, Jobb-karriere

Nytt om navn våren 2024

Det er stadig folk som flytter på seg i bransjen. Og det er lenge siden vi har vist frem, så her…

Bransjenytt, Jobb-karriere

TINE kickstarter innsikts-året 2024

TINE kickstarter året med sterke nyansettelser i innsiktsavdelingen.

Bransjenytt, Jobb-karriere