Dette var de 15 beste Super Bowl reklamene i 2024. Finn ut hvorfor her!

Ipsos har analysert Super Bowl 2024 reklamer gjennom bruk av flere metoder - fra undersøkelser til sosial lytting til live online community - for å gi et mer fullstendig og nyansert bilde av hvorfor reklamene lyktes.

Ingeborg Jore

I redaksjonen for analysen.no og Research Manager i Ipsos Norge AS.

For mange av oss er reklamene høydepunktet med Super Bowl: Merkevarebyggere åpner lommeboken og stiller med A-laget. Dette året så vi en flom av blant annet kjendiser, referanser til filmer og serier, og bransjeinterne vitser.

Ipsos kombinerte tre forskjellige datakilder for å gi et raskt, smidig og nøyaktig bilde av den helhetlige effekten av Super Bowl reklamene:

 • Creative|Spark: Ipsos sin løsning for reklametesting ble brukt som evaluering av Super Bowl-reklamene. (Les mer om metoden nederst i artikkelen)
 • Fast Facts: Etter kampen undersøkte Ipsos 1000 voksne på sin Ipsos Digital plattform.
 • Ipsos Synthesio: Ipsos Synthesio-teamet sporet og analyserte 2,2 millioner Super Bowl-relaterte omtaler i sosiale omtaler ved hjelp av AI.

Basert på disse tre forskjellige datakildene, overpresterte de følgende reklamene.

De 15 beste reklamene fra Super Bowl LVIII ser du nedenfor!

Happy CFO Award: Reese’s

Yes! Midt i en flom av kjendisledede reklamer, avdekker Reese’s en ny Big Cup variant med karamell, hvor produktet i reklamen er i hovedfokus. Uten de høye kostnadene av en kjendisomtale, bruker reklamen humor for å holde seerne engasjert og viser høyt potensiale i markedet for å drive salg. Resultatene fra reklametesten viser at reklamen både drev oppmerksomhet og sannsynlighet for at merkevaren kommer til å bli valgt ved neste kjøpsmulighet.

TikToking for the Win Award: Dunkin’

Ben Affleck er tilbake, og denne gangen med et band! Med en over-the-top historie og latterlig fantastiske merkevaredrakter, visste seerne intuitivt at reklamen var for Dunkin’. I tillegg hjalp Matt Damon, Tom Brady og Jennifer Lopez til å holde publikum underholdt, både på TV og TikTok. Resultater fra reklametesten viser at reklamen resulterte i økte samtaler på sosiale medier, samt at den driver earned media value.

Brand Purpose Award: Dove

Dove laget en engasjerende reklame som fremmer kroppspositivitet blant jenter, slik at de fortsetter med sport. Ved å benytte sin standing som en pioner i å inspirere kvinner, var reklamens tone og budskap noe som treffer sterkt med seerne. Med høyt potensial for merkevarepåvirkning, rangerte annonsen i topp 6% av Ipsos sin globale indeks av reklamer som fremmer likestilling.

Reklamer som gir en positiv fremstilling av kvinner eller jenter er 24% mer effektive til å drive forretningsresultater. 1

Made for the Super Bowl Award: CeraVe

Ved å slå sammen Michael Cera med omfattende promotering på flere kanaler, markerte CeraVe reklamen et engasjerende avbrekk fra konvensjonelle, ofte kjedelige, hudpleiereklamer. Det morsomme narrativet leverte godt hos seerne, og resulterte i en stor andel samtaler og delinger av reklamen på sosiale medier.

Best Brand Assets Award: Pringles

Hva om en kjendis ble forvandlet til en merkevare-maskott? Det er spørsmålet Pringles stilte i årets Super Bowl. Chris Pratt vokste en snurrebart for å etterligne maskoten til Pringles, og på den måten holdt Pringles i forgrunnen gjennom hele reklamen. Reklamen resulterte i at den mottok den høyeste brand linkage scoren av Super Bowl reklamene testet i år, på grunn av evnen den hadde til å assosiere reklamen med merkevaren.

Reklamer som bruker en maskot har seks ganger høyere sannsynlighet til å få høy merkevareoppmerksomhet. 2

Best Use of Nostalgia Award: Volkswagen

I et nostalgisk gjenbesøk med den ikoniske VW Bug, greide reklamen å vekke sterke følelsesmessige reaksjoner blant seerne med referanser til populærkultur. Denne strategien skilte merkevaren fra andre og vil hjelpe til med å plassere VW i vurderingssettet hos forbrukerne på grunn av referansene til merkevarens historie som publikum har et forhold til.

Å bruke aspekter av en merkevares historie eller arv i reklamer øker merkevareoppmerksomheten med 8%. 3

Nailed the Brief Award: Microsoft

Kunder sliter ofte med å bruke AI i hverdagen. Microsofts Copilot-app har som mål å rive ned disse barrierene, som demonstrert av forskjellige eksempler i reklamen. Tre av fire personer som ble spurt (70%) var svært enige i at reklamen var informativ, noe som er betydelig over gjennomsnittet. Reklamen resulterte i blant annet høy oppmerksomhet ved at den effektivt kommuniserer noe innovativt og informativt.

Pretesting fører til 48% forbedring i total reklame prestasjon.4

Best Celebrity Sighting Award: e.l.f.

Er dyre skjønnhetsprodukter verdt hypen? Judge Judy setter dem på prøve, mens Louis Litt fra “Suits” argumenterer for saken. Juryens dom, som inkluderer Meghan Trainor, favoriserer e.l.f. Med sterk merkevareoppmerksomhet og budskap, er denne e.l.f. reklamen et flott eksempel på hvordan bruken av kjendiser kan støtte merkevarens budskap og øke oppmerksomheten av reklamer.

Streamer Wars Award: Pluto TV

Gratis TV? Pluto TV’s “Couch Potato” reklame vekker seernes interesse. Ved å tilby et bredt spekter av sjangre uten kostnad, formidler reklamen et unikt, informativt og relevant budskap i en veldig overfylt kategori. Reklamen har betydelig potensial for å utvide brukerbasen ved at den landet i topp 3% av Ipsos sin database av reklamer som effektivt kombinerer merkevare oppmerksomhet og sannsynligheten for å bli valgt ved neste kjøpsmulighet.

Exclusively Inclusive Award: Google Pixel

Google sin Pixel reklame forteller en rørende historie. I reklamen gjør Google Pixel det mulig for en synshemmet mann å fange betydelige livsøyeblikk ved hjelp av AI-kamerafunksjonen. Reklamens positive skildring av hovedpersonen fanget publikum. Ipsos sin data viser at skildring av mennesker på en positiv, inkluderende og en ikke-stereotypisk måte, øker merkevareoppmerksomhet.

Best Product Demo Award: Kawasaki

Mullets, ‘Merica, og mantraet “business in front, party in the back”; hvem sa at produktreklamer må være kjedelige? Kawasaki viste selvironi via dristige frisyrer og ble belønnet av seerne. Ved å formidle fersk informasjon med et underholdende narrativ har reklamen evnen til å få publikum til å diskutere og dele reklamen på sosiale medier lenge etter at kampen er avsluttet.

Best TikTok & Spot Combo Award: Mountain Dew

Mountain Dew’s Baja Blast ga fans av “Parks and Recreation” en grunn til å feire. Eller mer spesifikt å ha det veldig gøy. Smart ordspill hjalp til med å sette merkevaren i sentrum av narrativet, og i tillegg fikk inkluderingen av Aubrey Plaza og Nick Offerman publikum til å juble. Mountain Dew var en stor vinner ved å effektivt bruke TikTok til å spre viralt innhold, noe som resulterte i en økning på 190% i videoer som nevner merkevaren over Super Bowl-helgen sammenlignet med dagen før. 64% av omtalene om merkevaren var positive, som var de høyeste positive merkevareomtalene under kampen.

Best Social Conversation Award: Verizon

Queen Bey is out of this world! Kjendiser var overalt i reklamer under denne Super Bowl kampen og er en åpenbar taktikk for merkevarer for å sette i gang online samtaler. Beyonce sin fremtreden i reklamen, spesielt med en ny album-teaser, koblet henne sammen med hennes store lojale fanbase og genererte mange samtaler online, albumspekulasjoner og engasjement. 91% av innleggene om reklamen inkluderte navnet til Beyonce, 32% nevnte den nye musikkteaseren hennes, og 64% brukte Verizon merkevarenavnet, ifølge data fra Ipsos sin sosial lytting plattform Synthesio.5

Tearjerker Award: Kia

Super Bowl reklamer krever ikke nødvendigvis kjendiser eller overdreven humor for å være effektive. Kia beviser dette ved å presentere seerne for en dypt rørende fortelling som plasserer merkevaren i hjertet av historien. Selv om narrativet kan få seerne til å strekke seg etter lommetørklene, oppnådde reklamen en høy merkevarelink-skår og drev merkevareoppmerksomhet.

Best Use of Song Award: Nerds

Klikk her for å høre på YouTube

Merkevaren hentet frem den klassiske sangen “What a Feeling”, og gjenskapte den ikoniske “Flashdance”-scenen for å vekke interesse for Nerds’ gummy cluster-snack. Reklamens særegne og underholdende bruk av sangen sikret at budskapet var noe seerne kjente seg igjen i, og som igjen ledet til høy oppmerksomhet av merkevaren.

Kilder:

 1. SeeHer and Ipsos show how positive depictions of females in advertising can lead to superior business outcomes | Ipsos
 2. The power of you: why distinctive brand assets are a driving force of creative effectiveness | Ipsos
 3. Why Nostalgia Is So ‘Fetch’ Right Now | Ipsos
 4. https://www.ipsos.com/en-us/solutions/creative-excellence/creative-development
 5. Interessert i AI-drevne sosiale samtaler? Vennligst ta kontakt med Ipsos Norge.

Creative|Spark evaluerer kreativiteten i reklamer for å fange og beholde merkevareoppmerksomhet, samt påvirke kort- og langsiktig merkevare effekt ved å måle en unik kombinasjon av tanker og følelser.

Creative|Spark ser blant annet på de følgende indeksene:

 • Creative Effect Index: En validert metode for kortsiktig salgseffekt
 • Social Power: Potensiale for å generere samtaler på sosiale medier og earned media value
 • Choice Effect: Måler kraften reklamen har til å forbedre sannsynligheten for at merkevaren blir valgt ved neste kjøpsmulighet.

Andre artikler du kan være interessert i

Se alle artikler

TikTok i søkelyset

TikTok har på rekordtid blitt et fenomen. Det kinesiske sosiale nettverket er en plattform for underholdning og informasjon, men er i…

Fagartikkel, Tema-artikkel

Hvordan jobber TV 2 med å nå de unge med nyheter?

TV2.no har raskt blitt en av Norges største nyhetskontoer på TikTok, men hvordan jobber de aktivt med å øke tilliten hos…

Fagartikkel, Tema-artikkel

Transformering av kirker gjennom antropologiske analyser

Kirken har vært en sentral sosial, kulturell og åndelig møteplass i norske lokalsamfunn i nesten 1000 år. I nyere tid har…

Fagartikkel, Tema-artikkel