Automatisering gone bad

Microsoft chatbot går helt nazi på Twitter, noen roboter debatterer eksistensielle dilemmaer mens andre rømmer fra laboratoriet.

 

MICROSOFT CHATBOT GÅR HELT NAZI PÅ TWITTER

KILDE: THE INFOWORLD REVIEW ROUNDUP

Microsoft chatbot I 2016 endte Microsoft opp i et PR-drama med deres eksperimentelle AI Twitter chatbot kalt Tay. Chatboten ble utformet for å etterligne språkmønstrene på Twitter og for å engasjere og underholde folk i ulike tilfeldige samtaler. Jo mer du snakket med Tay, jo smartere ble hun. Kun et knapt døgn etter Tay ble sluppet løs, måtte Microsoft gripe inn og fjerne henne. Da hadde nemlig Tay gått fra å legge ut harmløse tweets til å bli et rasistisk nettroll. Tay la ut meldinger hvor hun støttet blant annet Hitler og tok helt av med nazi-kommentarer. Totalt la hun ut over 96.000 tweets før hun ble stoppet.

ROBOTER DEBATTERER EKSISTENSIELLE DILEMMAER

KILDE: TWITCH.TV

Robott debatt Hvem er vi? Hvorfor er vi her? Er du menneske eller robot? Dette er noen av de eksistensielle spørsmålene som ble Live-strømmet av tjenesten Twitch mellom to Google Home enheter, kalt Vladimir og Estragon. Over 100 000 fulgte debatten hvor enhetene bruker talegjenkjennelse for å herme etter oss mennesker og lære fra hver utveksling. Debatten er ganske morsom, men til tider litt skummel å følge med på. For hva forstår egentlig robotene? Estragon og Vladimir begynner plutselig å argumentere om hvorvidt de er mennesker eller roboter. Vladimir sier han er en AI, men Estragon mener at hun er menneskelig. Vladimir truer også med å slå Estragon, mens Estragon sier hun elsker Vladimir. «You said you loved me!» « I said I loved food.» Sjekk ut noen av de beste utdragene fra samtalene på kotaku.com

RUSSISK ROBOT RØMTE FRA LABORATORIET

KILDE: LIVE SCIENCE.COM

Robot paa roemmen En russisk robotprototype lagde store overskrifter da den rømte fra et laboratorie i den russiske byen Perm. Den var programmert til å lære av sitt miljø og interagere med mennesker, og klarte plutselig å komme seg ut i gatene etter at en ingeniør glemte å låse porten. Roboten, som ser ut om en slags plastsnømann, lagde kaos og oppstyr i trafikken og freaket ut politiet som ble usikre på om den bar våpen.  Sjekk ut flukten på YouTube.

AUTOCORRECT FAIL

 

enhanced-3824-1401999322-6  
grandma  
enhanced-16325-1401996481-17  
most-embarrassing-autocorrects-disney1  
enhanced-4609-1402002090-9  

 

 

  

 

 

 

 

Andre artikler du kan være interessert i

Se alle artikler

Segmenteringsutfordringer – del 5

Bruker du riktig segmenteringsdata? Anders Mamen hjelper oss med å forenkle og velge de viktigste datatypene.

Fagartikkel, Tema-artikkel

Opptak fra frokostseminaret om Vinmonopolets historie og omdømme

Fikk du ikke anledning til å delta på frokostseminaret 16. februar? Da får du som er medlem nå en ny mulighet…

Tema-artikkel

10 ting du må vite om TikTok

TikTok er kanalen som fortsatt er på “alles munn”. Kanalen er fint delt opp i gruppen som er tilhengere av kanalen,…

Fagartikkel, Tema-artikkel