Analysens sommerprat – del 2

Sommeren har definitivt tatt over etter våren, det går mot den rolige tiden av året og de aller fleste har en god ferie foran seg. Analysen har tatt en prat med folk i bransjen for å lodde sommerstemningen.

Heidi Stamgård

I redaksjonen for analysen.no og Fagansvarlig for kommunikasjon i Kantar

Sara Viken Løvhaug

I redaksjonen for analysen.no og Markedsanalytiker i TINE

Dette er årets Sommerprat-spørsmål:

 1. Beskriv sommeren 2022 med tre ord!
 2. Hvilken kjendis ville du helst ha dratt på ferie med?
 3. Hvis du skulle ha anbefalt én bok eller én podcast som leserne bør få med seg i sommer – hvilken ville det vært?
 4. Hva inspirerer deg?
 5. Hvem i bransjen har imponert deg mest hittil i 2022?
Navn: Ole Guldvog
Alder: 43 år
Stilling: Seniorrådgiver i Kantar
 1. Etterlengtet, tiltrengt og så langt veldig fin! 
 2. Da tror jeg det må være en kjendis som ikke lenger er blant oss. Skulle gjerne dratt på ferie med den evig innovative og mystiske Prince. Hva er greia med ham liksom!
 3. «Kartet og terrenget», av Michel Houellbecq. En utrolig fascinerende bok om en kunstner som bestemmer seg for å lage et portrett av Michel Houellbecq (forfatteren av boka). Boka skifter dessuten sjanger underveis, uten at jeg skal røpe for mye. Helt fantastisk lesning! I sommer skal jeg kose meg med hans nye bok «Tilintetgjøre», som akkurat har kommet på norsk. 
 4. Det låter sikkert som en klisje med tanke på at dette er et bransjepublikasjon, men jeg vil si: Gode kolleger. Det å samarbeide med flinke folk som tenker litt annerledes enn meg selv syns jeg er veldig inspirerende. Teame opp og løse noe!
 5. Jeg syns at Opinion har fått til mye fint rundt trender og bærekraft. Ellers vil jeg fremheve to av mine nåværende kolleger i Kantar: Trine Byg og Marte Wilsøff, som utrolig sterke innenfor posisjoneringsfaget. Rett og slett inspirerende!
Navn: Heidi Thomassen
Alder: 46 år
Stilling: Analyseansvarlig i Bauer Media
 1. Ferie – skal slappe av! Familietid, Kypros (dersom vi får pass i tide til hun minste 😊)
 2. Da ville jeg nok dratt på ferie med en kjendis som kunne gjort ferien morsom. Synes Celeste Barber er utrolig festlig og er en av de få jeg oppsøker aktivt på Instagram. Synd det er utsolgt på showet hennes i Oslo i sommer! 
 3. Nå jobber jeg mye med podkast etter at jeg begynte i Bauer i januar, så det må bli en podkast. Jeg har et par favoritter og det er «Fæb», den nye podkasten til Jenny Skavlan og Fæbrik-gjengen. Det er god underholdning. I tillegg er jeg glad i musikk og hører en del på «Musikkrommet» til NRK. Selv fikk jeg akkurat tips om podkasten «Jeg kan ingenting om vin» med Thomas Giertsen og Merete Bø, så den skal i hvert fall jeg sjekke ut.  
 4. Jeg blir inspirert av mye, og akkurat nå jobben min og alle de flinke og fine kollegaene jeg har fått i Bauer. Og jeg blir inspirert av gode venner og han jeg er sammen med. Folk som stiller opp for andre, gjør noe litt ekstra, og har en ekstra «drive» synes jeg er inspirerende.
 5. Jeg sitter i styret i Strategi- og analyseforeningen og jobber tett med Rachel Øverås. Hun får til utrolig mye, har rådgitt meg på flere områder, og er rett og slett ei inspirerende dame! 
Navn: Tove Botnen
Alder: 33 år
Stilling: Seniorrådgivar i Opinion
 1. Ein lang ferie
 2. Ikkje Johnny Depp eller Amber Heard
 3. Bok: Den underjordiske jernbanen av Colson Whitehead
 4. Musikk
 5. Anne-Sofie Åmodt. Ho er ei stjerna på scenen, og ein fest å jobba saman med. Ho imponerer meg kvar dag. 
Navn: Paal Fure
Alder: 55 år
Stilling: CEO dentsu Northern Europe og CEO dentsu Norway
 1. Drøbak, Europa og Afrika
 2. Eneste jeg kommer på er Obama. Tror det kunne blitt avslappende, med mange gode diskusjoner og mye god musikk.
 3. Tror det må bli en pod, denne gang. Civita – foredragsserien med Lars Fr. Svendsen
 4. Gode kolleger som skaper mye for våre kunder, og nytenkende folk generelt.
 5. Mange som utmerker seg positivt, men Bente Kvam Kristoffersen i Trigger har virkelig imponert meg

Andre artikler du kan være interessert i

Se alle artikler

Bransjeutfordrere på Strategidagen 2024

Torsdag 23. mai var det duket for det årlige seminaret «Strategidagen», med et tett program og rekordmange deltagere. Blant talerne fant…

Bransjenytt, Bransjestemmer

Bli kjent med den nye Strategigruppa i Strategi- og analyseforeningen

Børre Thorstensen, strategisk rådgiver i Allegro, er leder for den nye Strategigruppa i Strategi- og analyseforeningen. Vi tok en prat med…

Bransjenytt, Bransjestemmer, Jobb-karriere

Nytt om navn våren 2024

Det er stadig folk som flytter på seg i bransjen. Og det er lenge siden vi har vist frem, så her…

Bransjenytt, Jobb-karriere