Sommerpraten 2024

Analysen har pratet med folk i bransjen igjen - denne gangen for å få skikkelig fart på svalestupet inn i sommerferien.

Ingeborg Jore

I redaksjonen for analysen.no og Research Manager i Ipsos Norge AS.

Vi har spurt 6 spennende personer om å by på sine sommerminner, fortelle hva de gleder seg over og gi oss noen tips for lytt og les, med disse spørsmålene:

 1. Beskriv ditt beste sommerminne!
 2. Norgesferie eller utenlandsferie?
 3. Hva er det aller viktigste å ta med seg i kofferten på ferie?
 4. Hvilken kjendis ville du helst ha dratt på sommerferie med?
 5. Hva er din favoritt sommermat?
 6. …og hva er det aller beste å putte i glasset?
 7. Hvis du skulle ha anbefalt én bok eller én podcast som leserne bør få med seg i sommer – hvilken ville det vært?
 8. Hvem inspirerer deg mest i bransjen?

Navn: Alexandra Palm

Stilling: Analytiker i Opinion

 1. Da jeg var liten tilbrakte vi flere somre på en gård på Tjøme. Frie og ukompliserte dager med gårdsaktviteter, krabbefisking og bading. Skikkelig sommeridyll, rett og slett!
 2. Lov å si: ja takk, begge deler?
 3. Ville kanskje ikke lagt det i kofferten, men mastercardet
 4. Skulle gjerne lånt villaen til George og Amal Clooney i Lake Como for eksempel. Er ikke så interessert i George, men kunne godt tenkt meg å tilbrakt litt tid med Amal.
 5. Alt som kan grilles. Og vannmelon og feta-salat!
 6. Vanligvis ville jeg svart rosé, det gleder jeg meg til hver sommer. Men i år blir det en alkoholfri sommer med solo super tropisk (i alle fall frem til fødsel i august)
 7. Akkurat nå lærer jeg mye av «Usynlige kvinner – hvordan mangel på data skaper en verden for menn» av Caroline Criado Perez, får så mange nye og spennende perspektiver. Når det blir litt tungt, kan jeg anbefale podcasten «Call her daddy», til mine felles reality- og kjendissladder-fans.
 8. Vanskelig å velge, for det er virkelig mange! Men jeg må nesten svare vår egen fagsjef Lykke Bjørnøy. Hadde jeg bare hatt en tiendel av hennes kreativitet, hadde jeg vært fornøyd.

Navn: Anniken Enger

Stilling: Leder markedsutvikling og analyse i Vy

 1. Åh. Hm. Et veldig godt og skjellsettende minne er en seiltur med min mann i vår ekspedisjonsseilbåt, med det eksotiske navnet Ntombifuti, sommeren 2017. Vi reiste fra Bodø, besøkte alle værene utenfor Bodø, seilte til Værøy og Røst og langs hele Lofoten. Det var en helt usedvanlig vakker sommer med blå himmel, hvite strender, høye fjell og masse fisk i havet. Turen endte i Skrova, en øy utenfor Svolvær, der vi fortøyde, gikk i land og faktisk ble igjen i fire år.
 2. Helt klart Norge på sommeren, våren og høsten – og gjerne en utenlandstur på vinteren (med litt flyskam som jeg forsøker å kompensere for ved å reise masse med tog ellers).
 3. I kofferten? Ellers er det vel mobilen… Men jeg er veldig glad i toalettmappen min fra Nomaden; utbrettbar, med to gode rom, speil, og eget oppheng – så den ikke behøver å ligge på kommoder og baderomsgulv med stor flora av ukjent opphav
 4. Hva er definisjonen på en kjendis? En som har vært i Se og hør? I så fall tror jeg egentlig ikke jeg kommer på noen jeg ville reist på ferie med… Eller jo, det kommer an på hvor lang ferien varer? Hvis den ikke er så lang kunne jeg tenkt meg å hengt litt sammen med Durek. Har en del spørsmål til han. Ellers kan man vel kanskje være kjendis på andre arenaer, som f.eks. kan man være kjendis i yogaverden – og da ville jeg dratt på sommerferie med Blu – hun driver med veldig mye spennende!
 5. Komboen østers/bobler og pizza/øl som de serverte på Signalen Sjøbad – i solnedgang – var en innertier!
 6. Har fått smaken på Villbrygg – både eng og skog er skikkelig forfriskende. Med isbiter!
 7. Det må absolutt være BBC podkasten The Lazarus Heist – om Nordkoreanske hackere, og hvordan de raner både ekte banker og kryptobanker for å finansiere bl.a. våpenprogrammet til statslederen – utrolig spennende, skremmende og lærerik.
 8. Det er veldig mange dyktige folk i denne bransjen. Men vi har et veldig bra samarbeid med Irene Øen og hennes team i Opinion – de er både gode rådgivere, veldig hyggelige og har effektive leveranser av høy kvalitet!

Navn: Kristine Kjeldsen

Stilling: Seniorrådgiver i Knowit MC

 1. Det er når jeg sitter på Hanalei beach (på øya Kauai), drikker en kald Kona øl, ser på surfen og solnedgangen.
 2. Utenlandsferie! Elsker å reise hvor som helst i verden for å oppleve nye kulturer, folk, mat og steder. Særlig på langturer til Asia eller i Stillehavet. I år skal vi loffe rundt på øyer i Indonesia som Lombok, Gili, Nusa og Bali. Gleder meg stort!
 3. Så lite som mulig (kun håndbagasje holder uansett lengde på tur). Ellers, å ha en positiv innstilling til alt, bare være i øyeblikket, ta inn lokale inntrykk, se og høre.. Ikke planlegge.
 4. Helst en avslappet og lite kresen person, som ville utforsket noe nytt. Tenker spontant på Linn Skåber og Ine Jansen i serien ¨Null stjerner¨ som tar det meste med et smil. Er spent på om mine tenåringsdøtre tar backpacking med et smil 🙂
 5. Sjømat! Krabber, blåskjell, ferske reker… men i sommer gleder jeg meg ekstra til indonesisk street food og frokostene der – de er små kunstverk! Matopplevelsene på de ulike øyene er magiske.
 6. I sommer – en kald Bintang, ellers en Mai Tai med ferskpresset ingredienser og god rom.
 7. Boken «Flow», av Mihaly Csikszentmihalyi, som handler om at en opplevelse som er genuint tilfredsstillende, er en bevissthetstilstand som kalles flyt. Jeg prøver selv mer på det 🙂 Og, romanen «Fluenes herre», som gir et nytt syn på endringer i grupper. De samme psykologiske mekanismer finnes i teams på arbeidsplassen. Nyttig lesing om du er opptatt av samarbeid.
 8. Min tidligere arbeidsplass, Opinion, de er gode på synlighet og gjøre funn om til «must have» viten, uansett bransje, og gode på kulturbygging. En annen som inspirerer er Ina Stølen (fra Brandity) som er utrolig dyktig på formidling og gjøre innsikt om til forretningsmuligheter. Ellers blir jeg ofte faglig inspirert utenfor bransjen, f.eks smidig metodikk i tech miljøer eller gründeres evne til å stå i motstand og tilpasse seg. Og – Nathan Baird, er en stor inspirasjon innen menneskesentrisk innovasjon / Design Thinking, som jeg jobber mest med.

Navn: Marianne Nipe

Stilling: Seniorrådgiver innen måling og analyse i Apeland

 1. Det skal godt gjøres å velge bare ett! Det som skaper gode sommerminner for meg er bare følelsen av å ha god tid sammen med familie og gode venner. Da spiller det ingen rolle om vi er på Bali, i Drammen eller i Hemsedal!
 2. Begge deler! Norsk sommer i fjellheimen, etterfulgt av bad, sol og surf på en gresk øy.
 3. Det spørs jo hvor man skal! Men i sommer skal jeg ihvertfall ta med trapes og løpesko.
 4. Helst ingen, sommeren er best med familie og gode venner! Men etter å ha sett “Null stjerner” kunne jeg sikkert reist på en latterlig morsom helgetur med Linn Skåber!
 5. En skikkelig god pasta bolognese! De som kjenner meg best vet at jeg alltid bestiller det på ferie.
 6. Rosé med masse isbiter!
 7. Da vil jeg anbefale podcasten “Lederliv), der Ole Christian Apeland har samtaler med ledere. Hver deler sin historie om hvordan de har kommet dit de er i dag. En fin og lærerik podcast som gir deg innblikk i mange forskjellige bransjer, temaer og mennesker.
 8. Det er de ildsjelene som brenner for det de gjør, og som er genuint opptatt av å få til noe, ikke bare for seg selv, men for andre. Det kan være kunder, samarbeidspartnere og kollegaer. Jeg er heldig som møter mange av disse hver eneste dag!

Navn: Pål Listuen

Stilling: Regional Director i Norstat

 1. Mitt beste sommerminne er nok når jeg var på en 3 ukers roadtrip i California med min kone før kids 😊 Los Angles – Santa Monica (ble spurt om jeg jobbet som Baywatch Lifeguard 😊) – San Diego – Las Vegas og San Francisco. Uansett har mange gode minner og vanskelig å nevne kun en.
 2. Utenlandsferie, digger sol og varme!
 3. Solkrem, Kindle, solbriller, badebukse, slippers
 4. George Clooney
 5. Uten tvil grillet sjøkreps med estragonsmør!
 6. Digger Rosevin! Må være fransk og lys
 7. Jeg liker veldig godt Aslak Nores bøker. Det er både krim, spenning og historiefortellinger.
 8. Må si min tidligere sjef John L Pedersen i Norge, og i utlandet er jeg stor fan av Jon Pulston (Han var på MAD høsten 2023)

Navn: Tore Angelsen

Stilling: Analysesjef/prosjektleder Skolefrukt i Frukt.no

 1. Interrail nedover i Europa og møte med nye land og mennesker
 2. Blir begge deler denne sommeren
 3. Boksershortser
 4. Narve Nordås. Har sett intervju med han og synes har virker som en jordnær og trivelig fyr. Kanskje vi kunne løpt sammen, men da måtte han ha roet tempoet sitt.
 5. Gresk salat
 6. Kald øl
 7. Hører nå på lydbok, Tore Renberg, Lungeflyteprøven. Synes den er interessant og spennende.
 8. Faiza Kassim. På en fagdag Opplysningskontoret for frukt og grønt arrangerte i mars presenterte hun en kvalitativ undersøkelse hvor hun sammenliknet matkultur i Norge med Polen, Marokko, Somalia og Pakistan. Budskapet var at en kan øke forbruket av frukt og grønt ved å bli inspirert av mattradisjoner fra disse landene.

Andre artikler du kan være interessert i

Se alle artikler

Kommentar:

Store kvalitative innsiktsstudier er trenden globalt – men, lar det seg gjøre i Norge?

Bransjestemmer

“Folk i baren”

Etter at det faglige programmet på Strategidagen 2024 var over snakket vi med noen av deltakerne , og fikk deres umiddelbare…

Bransjestemmer

Bransjeutfordrere på Strategidagen 2024

Torsdag 23. mai var det duket for det årlige seminaret «Strategidagen», med et tett program og rekordmange deltagere. Blant talerne fant…

Bransjenytt, Bransjestemmer