Folks Medievaner 2021

23. september

Folks Medievaner 2021

Vi tar pulsen på medietrender og -tendenser.

Du får innsikt i de siste medietallene og hva som har skjedd med atferd og konsum, du får presentert nye medie- og reklamecaser og vi ser på hvor veien går videre med våre medievaner.

Folks Medievaner har stått på møteplakaten i hele 30 år og er en viktig arena for alle som jobber med medier, markedsføring og kommunikasjon. Folks Medievaner er en dag for inspirasjon, nettverksbygging og gir et viktig grunnlag for å utforme gode markedsplaner.

 

Tid: 23. september – kl. 08:30 – 13:00
Sted: HURRA vi kan møtes igjen!! Dette blir et fysisk seminar og vil avholdes på Ingeniørense Hus, Kronprinsens gate 17 i Oslo. Der er det stor plass og smittevern godt ivaretatt.
Pris: medlemmer kr. 1.650 eks mva – ikke medlemmer kr. 2.550 eks mva
Bedriftstilbud: 4 deltakere til prisen for 3

 

På grunn av pandemien og smittevernsrestriksjoner vil det dessverre være begrenset med plasser – vær derfor rask på labben om du vil få med deg Folks Medievaner.

 

PROGRAM:

08:30 Registrering

 

09:00 Innledning ved dagens konferansier
– Rachel Øverås, Strategisk rådgiver og partner i Willder – Styreleder i Strategi- og analyseforeningen

Rachel Øverås har solid erfaring fra bransjen, med bakgrunn fra Supertanker, IUM, Carat Norge og Synovate. Rachel er styreleder i Strategi og analyseforeningen

 

 

09:05 De store medietrendene: Hvordan har mediebruken endret seg under pandemien, og hva skjer nå?
– Knut-Arne Futsæter, Research director i Kantar Media

Knut-Arne gir deg den store oversikten over nordmenns mediebruk. Analysene vil bygge på de offisielle medieundersøkelsene og undersøkelser som 24, Kanalvalg, Mediebarn og Interbuss.

Knut-Arne Futsæter er research director i Kantar for media og faglig ansvarlig for de offisielle mediemålingene. Han har vært sentral med å utvikle mediemålingene i Kantar, og analyserer både norske og internasjonale medietrender. Twitter: @Futsaeter

 

09:35 Hvordan måler man podkastlytting, og hvordan arbeider NRK med podkast?
– Kristian Tolonen, Analysesjef i NRK

I takt med at lyttertallene til podkast har vokst de siste årene, er podkast blitt en viktig kanal for både NRK, kommersielle mediehus og annonsører. Dermed har også kravene til måling og dokumentasjon økt. Kristian forteller i dette foredraget hvordan man måler podkastlytting, hvordan NRK bruker podkast-undersøkelser og hvordan NRK arbeider med podkast.

 

Kristian Tolonen er analysesjef i NRK. Han er en sentral stemme i debatter om nordmenns mediebruk og hvordan man skal måle den. Kristian har også lang erfaring som medlem i styringsgruppene for de offisielle TV-, radio-, nett- og podkastundersøkelsene i Norge.

 

09:55 Hvorfor Schibsted satser tungt på podkast
– Cornelia Bull, Schibsted

Podkast er i sterk vekst, samtidig som det eksperimenteres med forskjellige forretningsmodeller. Schibsted har vært offensiv på både annonse, og nå, på brukerbetaling. Elnaz forteller i dette foredraget hvorfor Schibsted investerer stort på podkast, hvordan Schibsted jobber med denne kanal og om den nye satsingen på brukerbetalt podkast.

 

10:15 – 10:30 Kaffepause, benstrekk og småprat

 

10:30 Hva er egentlig greia med TikTok?
– Julia Ngo og Martine Hanstad, begge Social Media Managere i MediaCom

Hvis du har hørt det, sett det eller ledd av det et sted på sosiale medier, er sjansen stor for at det allerede har gått viralt på TikTok! Martine Hanstad og Julia Ngo jobber begge med sosiale medier i MediaCom, og kommer på Folks Medievaner for å gi oss en innføring i en av de raskest voksende sosiale medieplattformene i verden – nemlig TikTok.

Julia Ngo er Social Media Manager i MediaCom, og har erfaring med hvordan merkevarer griper muligheter til å kommunisere direkte med forbrukerne sine i sosiale kanaler. Hun er uteksaminert fra Handelshøyskolen BI med en bachelorgrad i PR og Markedskommunikasjon.

Martine Hanstad er Social Media Manager i MediaCom, og arbeider tett med kunder for å utnytte kraften i sosiale medier. Hun har tidligere erfaring som digital rådgiver ved Core Content og er uteksaminert fra Handelshøyskolen BI med en MSc i Strategic Marketing Management.

 

11:00 Hvordan varm teknologi kan brukes for å skape digital inkludering
– Johanna Dovander, Marketing Manager Nordics i No Isolation

Det siste tiåret har det skjedd et skifte i hvordan man møtes og snakker sammen, der man tidligere møttes fysisk og på nabolagscafeer er nå mer og mer av den daglige kommunikasjonen mellom familie og venner heldigital. Dette ble enda tydeligere da pandemien inntraff. De som trengte mest beskyttelse fra viruset er også den gruppen som bruker teknologi minst, kun 13% av europeere over 75 bruker internett regelmessig. Hvordan inkluderer man denne gruppen i det digitale skiftet?

Johanna Dovander er Marketing Manager for Norden i No Isolation, et norsk selskap, grunnlagt i 2015 for å redusere ensomhet og sosial isolasjon gjennom varm teknologi og kunnskap.

 

11:30 – 12:00 Pause og noe å bite i

 

12:00 De som vet, de vet
– Celia Calkin Hansen, Account Director MediaCom, på vegne av Diplom-Is

Kreativ og smart bruk av sosiale kanaler for relanseringen av Kræsj Pink skapte engasjement i en svært viktig målgruppe for Diplom-Is. Innsikt om produktets makt, Kræsj Pink’s særegenhet, fansen, og sosiale kanalers leveringsevne bidro til en ny type plan. Kampanjen har vunnet flere priser; gull og sølv i Performance Awards 2020 og har blitt shortlisted i Festival of Media og i M&M Global Awards.

Celia Calkin Hansen har lang fartstid i bransjen og har jobbet med mange kjente merkevarer innenfor bla. FMCG og retail. Hun trives aller best når hun kan skape gode kontaktpunkt mellom forbruker og produkt.

 

12:25 Medielandskapet post Covid – nye roller for betalte, fortjente og egne medier?
– Paal Fure, CEO i dentsu Norge og Nord Europa

COVID -19 representerer et trendskifte med konsekvenser for medielandskapet og folks bruk av og forhold til medier, som igjen har en konsekvens for moderne marketing. Dette foredraget vil søke å kaste lys over noen av de vesentlige endringene

Paal Fure er CEO i dentsu Norge og Nord Europa. Fure har jobbet i dentsu siden 2006, og har vært konsernsjef siden 2012. I 2020 fikk Fure også ansvaret for dentsu Nord Europa, i tillegg til sin stilling som CEO i Norge. Han har i mange år vært ansett som en av Norges fremste trendanalytikere og er en etterspurt tungvekter innen marketingstrategi og fremtidsorientering. Fure er også en ettertraktet foredragsholder.

 

12:55 Oppsummering og avslutning v/Rachel Øverås

 

Ønsker du å bli medlem og delta til medlemspris?

Innmelding siste halvår gir halv kontingen! Meld deg inn på www.analysen.no. Som medlem får du blant annet betydelige rabatter på alle vår kurs, hel- og halvdagsseminarer, og gratis deltakelse påfrokostseminarer!