Folks Medievaner 2020

24. september

Folks Medievaner 2020

Medier og marketing - hvordan har korona påvirket?

Vi er midt i en spesiell og krevende tid for de aller fleste. På årets seminar ser vi på hvordan denne tiden har påvirket folks medievaner, medier, kommunikasjon og marketing.

Du får innsikt i de siste medietallene og hva som har skjedd med atferd og konsum, du får presentert nye medie- og reklamecaser og vi ser på hvor veien går videre med våre medievaner.

Folks Medievaner er en viktig arena for alle som jobber med medier, markedsføring og kommunikasjon. Folks Medievaner er en dag som vil gi deg et viktig grunnlag, og nyttig inspirasjon for å utforme gode markedsplaner.

For at flest mulig skal ha mulighet til å delta på årets seminar har vi jobbet frem et komprimert, men innholdsrikt program til en langt rimeligere pris enn tidligere.

FM tjuetjue programREGISTRER DIN PÅMELDING

Tid: 24. september – kl. 08:30 – 13:00
Sted: Kongens gt. 6 (også kjent som Sjøfartsbygningen)
Pris: medlemmer kr. 1.450 eks mva – ikke medlemmer kr. 2.350 eks mva
Bedriftstilbud: 4 deltakere til prisen for 3

På grunn av korona og smittevernstiltak vil det dessverre være begrenset med plasser i år – vær derfor rask med din påmelding!

 

PROGRAM:

08:30 Registrering

09:00 Innlegning ved dagens konferansier
Rachel portrett– Rachel Øverås, Strategisk rådgiver og partner i Willder – Styreleder i Strategi- og analyseforeningen

Rachel Øverås har solid erfaring fra bransjen, med bakgrunn fra Supertanker, IUM, Carat Norge og Synovate. Rachel er styreleder i Strategi og analyseforeningen

 

 

 

09:05 De store medietrendene med fokus på endret mediebruk under koronaepidemien – den nye normalen?
– Knut-Arne Futsæter, Research director i Kantar Media

Knut Arne FutsæterKnut-Arne gir deg oversikt om nordmenns mediebruk. Analysene vil bygge på de offisielle medieundersøkelsene og undersøkelser som 24, Kanalvalg, Mediebarn, Interbuss og Social Media Tracker.

Knut-Arne Futsæter er research director i Kantar for media og faglig ansvarlig for de offisielle mediemålingene. Han har vært sentral med å utvikle mediemålingene i Kantar, og analyserer bådenorske og internasjonale medietrender. Knut-Arne av de som fremdeles setter pris på Twitter: @Futsaeter 

 

 

09:35 Hvordan har Covid-19 endret våre sosiale medievaner og hvilke muligheter gir det?
– Mats-Eskil Opsalhagen, Social Media executive at Wavemaker

Mats Eskil OpsalhagenVi ser på trendene vi så tidligere i år – hva skjedde med dem nå under Covid-19 og hvordan tror vi at de kommer til å utvikle seg når vi kommer inn i den “nye normalen”.

Mats-Eskil Opsalhagen er Social media executive i mediebyrået Wavemaker

 

 

 

10:00 Har Korona endret forbruksvanene våre?
– Pernille Vermedal Høgh, Head of Insight & Effect i Schibsted

Pernille Vermedal HøghDa Norge lukket ned i midten av mars i år ble forbruket også påvirket fra den ene dagen til den andre. For å få innsikt i mulighetsrommet til annonsører har Schibsted gjort flere målinger siden nedlukningen med fokus på endring i forbruksvaner. I foredraget vil de viktigste tendensene bli presentert, med vekt på det som kommer til å bli mer permanente endringer.

Pernille Vermedal Høgh er Head of Insights & Effects i Schibsted Marketing Services som er den annonsefinansierte delen av Schibsted News Media. Hun er sosiolog og har jobbet med forbrukerinnsikt og data de siste 15 årene i både Danmark og Norge.

 

10:20 – 10:40 Kaffepause og benstrekk

 

10:40 Erfaringer fra Helsedirektoratets kanskje største kommunikasjonsprøve – koronakrisen
Live Bøe Johannesen – Seniorrådgiver i Helsedirektoratet

Live Bøe JohannessenKoronakrisen satte Helsedirektoratet på deres kanskje største kommunikasjonsprøve hittil. Helsedirektoratet forteller om hvordan de la opp sin krisekommunikasjon, hva de tenkte underveis og hvilke erfaringer de har gjort seg.

Live Bøe Johannesen er seniorrådgiver i Helsedirektoratet. Hun leder til vanlig kommunikasjonsarbeidet på folkehelsefeltet, men har siden mars 2020 kun jobbet med korona-krisen der hun har vært teamleder for kampanjearbeidet.

 

 

11:15 Dagligvarebransjen – en ny normal
– Jorun Thue, Media- og innovassjonssjef i Coop Norge

Jorun Thue stortNår Covid 19 traff Norge, ble konsekvensen for dagligvarebransjen annerledes enn for mange andre bransjer. Fra normalsituasjon med hard konkurranse om å få kunder til butikkene, ble det nå fokus på smittevern, og ikke få for mange mennesker til butikkene. Coop forteller om opplevelsen og tiltakene som ble satt i verk.

Jorun Thue er Media og innovasjons sjef i Coop Norge. Hun har jobbet innom Coop i over 17 år har tidligere hatt stillinger som markedssjef og medie- og analysesjef i dagligvaregiganten.

 

 

11:35 – 12:00 Pause og noe å bite i

 

12:00 Innsikt som fundament for verdiskapning og merkevarebygging
– Ronny Kjeserud, Head of Brand Management and Strategy i Telia Norge

Ronny KjeserudTelia har den siste tiden fått mye oppmerksomhet for sitt nye Marketingkonsept, «Norges største utfordrer», med nytt univers med problemløseren Terje Johnsen. I dette foredraget går Ronny igjennom betydningen av å være tro mot det innsiktsdrevne, betydningen av å være på kundens side samt hele tiden utfordre det etablerte og satse på det som kan forenkle hverdagen for folk.

Ronny Kjeserud jobber som Head of Brand Management and Strategy i Telia Norge. Han har lang fartstid i bransjen fra både byrå og kundeside, og er en toneangivende stemme innen merkevarebygging, strategi og merkevareledelse. Han har sin utdannelse fra NMH og bidratt mye til utvikling av faget.

 

12:25 Hvordan utvikle en konkurransedyktig ombruksøkonomi?
– Preben Carlsen, grunnlegger og daglig leder i GoGood

Preben CarlsenSirkulærøkonomi, bærekraft og mangedoble bunnlinjer. Buzzordene er mange, ønsket om å gjøre noe er stort, men det er fortsatt langt mellom de konkrete løsningene som gjør ombruk attraktivt for massemarkedet. Dette foredraget handler om hva som kreves for å bygge en ny økonomi tuftet på ombruk og sirkulære prinsipper. Siden 2018 har Preben Carlsen forsket på problemene med forbruksmodellen for å forstå hvordan man kan utvikle ombruksbaserte løsninger som er konkurransedyktige med forbruksøkonomien. Han sitter igjen med et knippe konkrete problemer og en plan for hvordan man kan løse dem.

Preben Carlsen er grunnlegger og daglig leder i GoGood. Selskapet har jobbet med innsikt, analyse og løsningsutvikling siden 2018 og har nylig lansert Good Work, et abonnement på kontorinnredning med ombruk inkludert, som sin første satsing. Carlsen har tidligere vært involvert i oppstarten av selskaper som No Hate, Folk, Reodor, Charge og Filter Nyheter, men han er mest kjent som gründer og leder av kommunikasjonsbyrået Trigger.

 

12:50 Oppusmmering og avslutning v/Rachel Øverås