Teknologi – Data og Analyse

25. november

Teknologi – Data og Analyse

Hva kan ny teknologi som Beacons og Hadoop bringe av forretningsmessig verdi? Hva er viktig å ta stilling til? Hvordan påvirker denne teknologien prosesser internt i organisasjonen?

Tid og sted: KS Agenda Møtesenter, Haakon VIIs gt. 9 i Vika – onsdag 25. november kl. 09:00 – 11:00

Pris: Gratis for medlemmer – Ikke medlemmer: kr. 750 eks mva

 

PROGRAM:

08:45 Registrering og frokost

 

09:00 Beacons skaper innovasjon i Avinor
Brede NielsenFlybransjen er inne i en internasjonal omstilling hvor teknologi er et virkemiddel for industrialisering, samt å skape gode reiseopplevelser for passasjerene. Avinor har som norsk lufthavnoperatør ansvar for 50 millioner reisende pr år, og er ledende i verden på bruk av selvbetjente løsninger på flyplasser. Brede og hans team er opptatt av å beholde denne posisjonen gjennom å anvende stadig ny teknologi for å skape innsikt om de reisende, så vel som produktutvikling. Beacons (nettvarder/sensorteknologi) er en ny reise for teamet i Avinor som kan gi operativ og kommersiell verdi for svært mange. Foredraget vil handle om at dette ikke er et teknologiløp alene, Jens Andreas Husebymen et komplekst løp hvor ulike fagdisipliner og datakilder må involveres for at data skal bli verdifulle.

 

Brede Nielsen og Jens Andreas Huseby har sin faglige bakgrunn fra teknologi, økonomi, biologi og adferdsforskning. De har erfaring fra store konsern til oppstartsselskaper.

 

 

10:00 På tide med Hadoop?
Atle FrickKonsulenthuset Affecto tester kontinuerlig ny teknologi, for å gi best mulig råd til sine kunder. Hadoop er en av teknologiene Affecto ser fornuftig å teste, fordi Hadoop kan benyttes til å prossesere enrome datamengder på kort tid tid. Atle Frick og Petter Huseby vil på en enkel måte forklare hva Hadoop er, og gi innblikk i hvordan man kan benytte Hadoop sammen med eksisterende datavarehus. De vil dele Affectos erfaringer så langt fra testing av Hadoop gjennom en live demo. Analysegrunnlaget er basert på et fiktivt datasett over bomringpasseringer i Norge. De vil importere data til Hadoop, og deretter presentere resultatene i visualiseringsverktøyet Tableau.Petter Huseby

 

Atle Frick og Petter Huseby har faglig bakgrunn fra IT og Business Intelligence. Begge mange års erfaring fra konsulentbransjen og med ulike teknologiske plattformer.

 

11:00 Takk for idag!