Tema: Bærekraft

16. november

Tema: Bærekraft

Du får fersk innsikt rundt bærekraft, og råd om hva som skal til for å lykkes med å ta flere bærekraftige valg

Med resultater fra årets «Bærekraftsrapport» fra Respons og en strategisk analyse på området grønn vekst fra Willder, vil man her sitte igjen med konkrete råd på hva som skal til for å sikre en troverdig og lønnsom bærekraftssastning. Fra differensiering til hygiene, fra grønn vask til grønn vekst!

 

 

Tid: Tirsdag 16. november kl. 08:30 – 10:00.

Sted: Webinar – Link blir sendt til påmeldte kvelden før.
Pris: Medlemmer går gratis – ikke medlemmer kr. 750 eks mva

 

REGISTRER DIN PÅMELDING

 

Fra grønn vask til vekst – Åshild Indresøvde, strategisk rådgiver i Willder

Aashild Indresoevde

 

Fire strategiske steg til «grønn vekst» med fokus på utvalgte områder som er viktige å vurdere for å faktisk oppnå grønn vekst.

Åshild Indresøvde er strategisk rådgiver i Willder. Hun har 20 års erfaring som leder for kommunikasjon og merkevarebygging i store merkevarer i Norge. Nylig som nordisk merkevaredirektør i konsernledelsen i Elkjøp Nordic.

 

 

Hva må til for at vi skal ta flere bærekraftige valg?
– Anne Meyer, daglig leder og Anita Lynne, faglig leder kvalitativ metode i Respons Analyse

Bærekraft er vanskelig – og å kommunisere det riktig er enda vanskeligere. I «Bærekraftsundersøkelsen 2021» gjør vi i Respons Analyse et dypdykk i handlinger og holdninger blant bedrifter og forbrukere som kan gi deg noen viktige avklaringer på veien. Vi presenterer fremmere og hemmere for bærekraft, og diskuterer vi hvorvidt bærekraft er moden for en «oppgradering» fra en differensieringsstrategi til en hygienefaktor.

 

Anne MeyerAnita LynneAnne Meyer, daglig leder, belyser forskjeller mellom bedriftsledere, ansatte og forbrukere, og underbygger viktigheten av at bærekraft ikke er tilstrekkelig som en kommunikasjonsstrategi.

Anita Lynne, Faglig leder kvalitativ metode løfter viktigheten av å tenke igjennom hvor viktig det er for bedriftene å ha kundenes stemme med seg når bærekraft skal settes på bedriftens agenda. Det er nok av fallgruver å gå i, kundene er årvåkne og ønsker ikke å la seg lure.