Folks Medievaner 2017

21. september

Folks Medievaner 2017

Hva skjer, egentlig?

På årets seminar tar vi pulsen på medietrender og -tendenser. Du får innsikt i de siste medietallene og hva som skjer med både adferd og konsum akkurat nå. Flere av oss er storforbrukere av sosiale medier, og ønsker innhold som er tilpasset våre interesser. Dette fordrer lagring av data, og vi får et innblikk i ny lovgivning. På seminaret vil du også få innsikt i den yngre forbrukeren og de nyeste medie- og reklamecasene med god effekt. Vi ser på hva som er «hot or not» og hvor veien går videre med våre medievaner.

Folks Medievaner er uunnværlig for alle som jobber med medier, markedsføring samt kommunikasjon, og er et viktig grunnlag for å utforme gode markedsplaner.

 

REGISTRER DIN PÅMELDING 

 

Forside program FMTid og sted: KS Agenda Møtesenter, Haakon VIIgt 9. 21. september – kl. 08:30 – 15:45
Pris: medlemmer kr. 2.550 eks mva – ikke medlemmer kr. 3.450 eks mva
Bedriftstilbud: 4 deltakere til prisen for 3

PROGRAM:

08:30 Registrering og kaffe

09:00 Innledning ved dagens konferansierLars Berrum, NRK og komiker
Lars BerrumLars Berrum er en norsk komiker, programleder og karateutøver. Han vokste opp på Bærums Verk, og er utdannet sykepleier fra Høgskolen i Oslo. Berrum opptrer som stand-up-komiker, på humorshow og spiller improvisasjonsteater. Han er mest kjent fra Norske Fordommer på NRK.

 

 

09:10 De store medietrendene og den nye TV- og videoundersøkelsen Alexander F. Eidsæther – Seniorrådgiver i Kantar Media og Guro Stavn – prosjektleder for TVOV-undersøkelsen
Alexander EidsaeterGuro StavnAlexander vil gi en oppdatering av de viktigste medietrendene i 2017. Analysene vil bygge på de offisielle medieundersøkelsene og andre undersøkelser som Kanalvalg, Mediebarn, Interbuss og Social Media Tracker.

Fra 1. januar 2018 får Norge en helt ny TV- og videoundersøkelse, som inkluderer seing av video uavhengig av plattform. Dette blir den mest avanserte TV-målingen i verden. Guro gir et innblikk i hvordan den nye undersøkelsen blir.

Alexander F. Eidsæther er seniorrådgiver i Kantar Media og følger medieutviklingen tett. Han har vært prosjektleder for flere medieundersøkelser, og har blant annet ansvaret for undersøkelsen Interbuss.
Guro Stavn har arbeidet med TV-undersøkelsen hos Kantar Media i 10 år og er prosjektleder for den nye TVOV-undersøkelsen som lanseres fra 2018.

 

09:50 Fra YOLO til FOMO: Unge jenters digitale univers – og hvordan du kan nå inn i deres verden...- Vikki Walle-Hansen – analytiker i OpinionVikki Walle-Hansen
Hvordan bruker unge jenter sosiale medier? Hva mener de om merkevarer som invaderer deres arena? Virker blogger fortsatt? Opinion har Norges største digitale jentepanel, Sher-Panelet, med 800 unge jenter som de følger og har dialog med hele året. Vikki forteller deg hva jentene er opptatt av, hvilke medier de bruker og hvordan og hvorfor de snapper så mye og sover for lite…

Vikki Nathalie Walle-Hansen er analytiker med innretning mot trendanalyse og innovasjon. Hun har nylig også jobbet med forretningsstrategi for en oppstartsbedrift inne financial technology i San Francisco, der hun også fordypet seg i unge menneskers digitale vaner. Research og trendanalyse i ordets alle betydninger er hennes lidenskap, og hun er opptatt av å formidle engasjerende scenarioer og analyser som kan brukes i strategiarbeid på tvers av bransjer og kategorier. Hun spesialiserer seg også på unges digitale vaner, og har ansvaret for Opinion AS sitt digitale jentepanel, Sher-panelet, rettet mot jenter i alderen 16-29 år.

 

10:20 Spiser du bedre, lever du bedreEspen Haugen, Planner i Kitchen
Espen HaugenForedraget handler om hvordan MENY i løpet av en treårsperiode klarte å skape vesentlig og vedvarende vekst med å gå motstrøms i en kategori dominert av lavpris.

Espen Haugen har vært Planner i Kitchen siden 2008. Han har jobbet med blant annet Telenor, Norwegian, Statens Vegvesen, SpareBank 1 og har de siste årene vært ansvarlig for å utvikle merkevare- og kommunikasjonsstrategi for Meny.

 

 

10:45 Kaffepause og benstrekk

11:15 Innhold som smitter! – Geir Ove Pedersen, Geeohsnap
Et inspirerende foredrag om hvordan mine strategier Geir Ove Pedersenog valg førte til at jeg ble en av verdens største, kreative Snapchattere. Under dette foredraget vil du også få med deg mine beste tips på hvordan du også kan oppnå din suksess i Snapchat og Instagram.

Geir Ove Pedersen er en gledesspreder og tidligere Grafisk Designer, som nesten ved en tilfeldighet oppdaget Snapchat. Gjennom kreative streker og godt innhold har han i dag over 1 million daglige visninger på sine historier i Snapchat. Med sitt Influencer navn Geeohsnap har han bygget seg opp en virkelig imponerende portefølje med samarbeid med flere av de største merkevarene i verden. Globale merker som Red Bull, Nike, Walt Disney, Starbucks, Airbnb og Hyundai er bare noen få av kundene han samarbeider med.

 

11:50 Under huden på norske Millennials – Ronny Kjeserud, Strategisk Direktør, Carat Norge
Ronny KjeserudMeningene om norske Millennials er mange, men det vises til internasjonale undersøkelser når vi skal beskrive hva som er særegent med denne gruppen. Carat Norge har derfor, i samarbeid med DENTSU AEGIS NETWORK, gjennomført en større studie (2000 respondenter) der vi går denne gruppen nærmere i sømmene og ser på hva som beskriver norske Millennials sammenlignet med deres eldre landsmenn og -kvinner. Funnene underbygger at endringene går dypere enn digitale vaner – vi snakker om en endret mentalitet som blant annet setter helt andre krav til kommunikasjon og markedsføring.

Ronny Kjeserud er Strategisk Direktør og leder Strategiseksjonen i Carat Norge. Han har jobbet nasjonalt og internasjonalt både på kunde- og byråsiden og innenfor flere ulike fagdisipliner – bl.a, som Merkevaredirektør i Telenor Norge, Marketing & PR-Manager i Levi’s Norge, konsulent og planner i McCann og som Presearch & Trends manager i Coca-Cola NNED. Han startet sin karriere som analytiker og senere som konsulent i KANTAR TNS. Innsiktsarbeid har alltid stått hans hjerte nær og er et selverklært «square-head».

12:30 Lunsj

13:30 Stand-up show – Lars Berrum

 

13:45 The Magic of YouTube – Thor Matthiasson, Director of SEM at the Engine iceland
Thor MatthiassonYouTube is today the second largest search engine in the world. With YouTube transforming the way we discover information and research products, it has become an increasingly important step in reaching users at different parts of the purchase path and by the looks of it, it’s only getting bigger looking forward.

Thor Mathiason has built much of his professional career in a number of interesting and culturally diverse locations, including a 7 year stretch in China, but recently returned back to Iceland. Thor has an undergraduate degree in Chinese and Economics, a Masters in International Business as well as a professional background in media production. He currently serves as Director of SEM at the Engine Iceland. Website:https://theengine.is

 

14:15 Palmesus – en kommersiell suksesshistorie – Ketil Børstein Stensrud, Markedssjef, Palmesus
Ketil Børstein StensrudAlt av hoteller og billetter til Palmesus 2018 er revet bort for lenge siden. Rubbel og bit ble utsolgt kun én uke etter årets Palmesus. Med over 80 % tilreisende fra inn- og utland er det helt unikt i norsk sammenheng. Det er andre året på rad at Skandinavias største strandfest leverer slike elleville tilstander, så hva er egentlig hemmeligheten? Og hva er det som gjør at merkevarer som Turkish Airlines, Norsk Tipping, Pepsi, Chess og Zalando (for å nevne noen få) sponser Palmesus? Vi får et lite innblikk i kulissene.

Ketil Børstein Stensrud har vært med og bygge opp Palmesus fra en venners-venners fest i 2009 til Skandinavias største strandfest med 10-års jubileum neste sommer. Festivalen er landets største målt både i omsetning og i antall besøkende per dag, og selger ut 35.000 billetter ett år i forveien uten én eneste artist på programmet. Ved siden av Palmesus har Ketil jobbet med internasjonale merkevarer som Adidas, Porsche, HSBC, F1 Week Abu Dhabi, Qatar Olympic Committee, NorgesEnergi, Dyreparken og mange flere innenfor spons, PR og markedsføring i over 10 år både i Norden og i Midtøsten.

 

14:40 Blir vi en «vare» uten at vi vet det? Eller vil nye personvernregler fra EU redde oss? Kim Ellertsen, Advokat/partner Advokatfirmaet Elden DA
VKim Ellertseni spores nær sagt over alt hvor vi beveger oss, særlig via nett og mobil. Er vi klar over hva som skjer? Trolig i liten grad. Vi tenker kanskje at de tjenestene som vi benytter oss av er gratis – det er de ikke! Dagens og morgendagens personvernregler inneholder noen rettigheter for individer, men også plikter for de som håndterer opplysninger om oss. Bryr vi oss, eller er vi ikke er klar over våre rettigheter? Og er de som skal håndtere opplysningene gode nok til å fylle sine forpliktelser?

Kim Ellertsen er advokat og partner hos Elden DA. Han har mange års erfaring fra arbeid med personvern som juridisk direktør i Datatilsynet, direktør i Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR) og som jurist i Statens Vegvesen.

 

15:10 Trender i den digitale økonomien
 – Paal Fure, Adm. Dir. i Dentsu Aegis Network NorgePaal Fure

Paal skal snakke om endringer, forbrukeratferd og mediebruk, og hvilke konsekvenser det får for marketing og kommunikasjon. 

Paal Fure er administrerende direktør for konsernet Dentsu Aegis Network Norge, som i dag er et av verdens ledende byrånettverk. Han er en ettertraktet strategisk rådgiver og styremedlem for innoavative og ambisiøse virksomheter. Paal Fure er en uvanlig produktiv fagperson og har stått bak en rekke toneanvgivende rapporter samt en lang rekke trendanalyser. Han har hatt en lang og suksessrik karriere i mediebransjen som blant annet markedsanalytiker, trendforsker og administrerende direktør. Med sin enorme drive og initiativrike personlighet er han i dag en av Medie-Norges mest etterspurte menn innen marketingstrategi og framtidsorientering.

15:40 Oppsummering og avslutning – Lars Berrum

 

NMFs hovedsponsorer:

 

 Kantar TNS

 

Norstat Group Logo RGB positiv 2016